Foto: AP/Scanpix/LETA
Trešdien, 21. februārī, Maskavas pilsētas tiesa nolēma līdz 19. aprīlim paturēt mājas arestā Gogoļa centra māksliniecisko vadītāju, režisoru Kirilu Serebreņņikkovu, kurš bija izlaists, lai varētu piedalīties mātes bērēs, kas mirusi 16. februārī Rostovā pie Donas, ziņo "Interfax".

"Es sen ar vecākiem nebiju ticies, un, lūk, pirms dažām dienām mamma nomira. Vakar es piedalījos kremēšanā un atgriezos naktī," 21. februārī Maskavas pilsētas tiesā paziņoja Serebreņņikovs.

"Viņai bija Alcheimera slimība. Irina ļoti ilgi slimoja, viņai bija 83 gadi. Jaunībā viņa bija stjuarte, bet pēc tam krievu valodas un literatūras pasniedzēja. Par mīlestību pret teātri un literatūru Kirilam jābūt pateicīgam viņai," ziņu aģentūrai pastāstīja avots.

Maskavas pilsētas tiesa 21. februārī izskatīja apelācijas sūdzības par mājas aresta atcelšanu, kas iepriekš bija piespriests līdz 19. aprīlim. Kā ziņo "Doždj", tiesa lēma piemērotā drošības līdzekļa termiņu nesamazināt ne Serebreņņikovam, ne arī bijušajam "Gogoļa centra" direktoram Aleksejam Malobrodskim un ģenerāldirektoram Jurijam Itinam.

Uz tiesas prāvu bija ieradušies vairāki teātra sabiedrības pārstāvji un Serebreņņikova atbalstītāji, tostarp aktrises Lija Ahedžakova un Olga Fiļipova, kā arī žurnāliste un prezidenta kandidāte Ksenija Sobčaka.

Serebreņņikovs tiek apsūdzēts par 133 miljonu rubļu piesavināšanos, kas bija piešķirti viņa dibinātai organizācijai "Septītā studija" projekta "Platforma" īstenošanai. No 2017. gada augusta viņš atrodas mājas arestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!