Rīgā, naktī no 4. uz 5. septembri jau piekto reizi norisināsies mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts", kura mērķis ir vairot izpratni par mūsdienu kultūras izpausmēm.

"Baltajā naktī", kuras pamatprincipi šogad ir "Dari pats!" un "Piedalies!", apmeklētāji varēs izbaudīt vairāk kā 30 unikālus teātra, mūzikas, filmas, kustības, vizuālās mākslas projektus un performances.

Šī gada forumā būs tādi projekti kā "Garā pupa" ar pilsētnieku mājās audzētu, uzturā lietojamo augu instalāciju Mākslinieku savienības mājas logos, "Raudu koris", kura ideja aizgūta no Somijas, "Tautas aptieka" uz palodzes, kā arī citi radoši projekti, tostarp jau par tradīciju kļuvušais radio "Naba" organizētais projekts "Videogrāfija" un "Skaņu meža" projekti.

Plašākais un daudzveidīgākais "Baltā nakts 2010" projekts arī šogad būs "Survival Kit", kas aptvers virkni Rīgas vietu un piedāvās oriģinālus projektus un kas iepazīstinās apmeklētājus ar alternatīvās ekonomikas, ekoloģijas un pozitīvo utopiju idejām.

Jau tagad "Baltā nakts" aicina iesaistīties un kļūt par vairāku projektu dalībniekiem, tādējādi sniedzot savu ieguldījumu projektu tapšanā. Neatkarīgais teātris "United Intimacy" aicina ikvienu dziedāt gribētāju vai grūtsirdības mākto pieteikties "Rīgas Raudu kora" izveidei, savukārt Latvijas Jaunā teātra institūts un Jauno mediju kultūras centrs RIXC aicina iedzīvotājus iesaistīties iespaidīgas augu instalācijas Garā pupa tapšanā, atnesot podiņu ar pašaudzētu dārzeni vai garšaugu uz Mākslinieku savienības māju.

"Baltā nakts" ir mūsdienu kultūras forums, kas notiek vienu nakti gadā Rīgā, Parīzē, Romā un citās Eiropas galvaspilsētās, piedāvājot tūkstošiem cilvēku unikālus, mūsdienu mākslas notikumus.

"Baltā nakts" ir Eiropas galvaspilsētu Briseles, Madrides, Parīzes, Rīgas un Romas kopīga projekta "Eiropas Baltās naktis" sastāvdaļa. Šis kopprojekts paredz, ka ikviens dalībpilsētas Baltās nakts programmā tiek iekļauts kādas citas partnerpilsētas aktuāli strādājoša mākslinieka mākslas darbs. Rīgā šo tradīciju turpina jau piekto gadu. Balto nakšu stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valleta (Malta), bet ārpus Eiropas robežām to turpina Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas.

Baltās nakts pasākumi norisināsies: VEF korpusos, Spīķeros, Miera ielā, Vecrīgā, aktīvajā un klusajā Rīgas centrā. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!