Foto: LETA
UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) Asambleja, izceļot Borisa Tetereva ieguldījumu Latvijas kultūras attīstībā un UNESCO ideju stiprināšanā, nolēmusi virzīt viņa kandidatūru UNESCO labās gribas vēstnieka statusam, informēja UNESCO LNK konsultante Liene Krīvena.

UNESCO LNK Asambleja pieņēmusi lēmumu par sadarbības attīstību ar Borisa un Ināras Teterevu fondu. Jomas, kurās sadarbības attīstībā īpaši tiks izceltas UNESCO vērtības, ir izglītība, kultūra un sabiedrības attīstība. "Borisa un Ināras Teterevu fonds atbalsta kultūras un izglītības jomas, uzlabojumus pilsētvidē, sniedz atbalstu kopienu attīstības organizācijām pilsētās un lauku apvidos, dzīvnieku aizsardzībai un sociālajām grupām, kurām tas visvairāk nepieciešams," norāda Krīvena.

Labās gribas vēstnieka statusa piešķiršana ir UNESCO ģenerāldirektora un sekretariāta kompetence, un UNESCO nacionālās komisijas var izvirzīt kandidātus.

Borisa un Ināras Teterevu fonds ir dibināts 2010.gadā ar mērķi veicināt kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un aiz tās robežām, kā arī attīstīt un stiprināt sociālās atbildības nozīmi sabiedrībā. Pērn fonds atbalstījis 150 dažādas iniciatīvas visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!