Foto: Publicitātes foto
Jau otro gadu jūlija izskaņā Vaidavas ezera krastā notiks "Mālēdiena festivals", kurā līdzās garšas baudījumam tiks piedāvāta arī plaša muzikālā programma, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

"Mālēdiena festivāls 2018" notiks sestdien, 21. jūlijā, no pulksten 12.00 Vaidavas ezera krastā pie Valmiermuižas vasarnīcas.

Pasākuma programmā būs kūku gatavošanas meistarklases, māla darbnīcas lieliem un maziem, ciemošanās "Vaidava Ceramics" ražotnē un paša Vaidavas ciema iepazīšana. Neizpaliks arī Kocēnu novadā un citur izaudzētā un radītā atrādīšana un nogaršošana vietējo mājražotāju tirdziņā.

Savukārt uz skatuves ezera krastā kāps Tīna Šipkēvica, Franco Franco, Čipsis un Dullais, Elizabete Balčus, kā arī igauņu mākslinieks Miks Pedaja (Mick Pedaja).

Dienas gaitā kopā ar "Vaidava Ceramics" un citiem keramiķiem Vaidavas ezera krastā būs iespēja izzināt Latvijas sarkanā māla ceļu no zemes līdz tā pārtapšanai traukos. Ikviens interesents pašu spēkiem varēs iepazīt mālu no visām pusēm un izgatavot savu īpašo trauku vai svilpaunieku.

Valmiermuižas alus virtuve sanākušajiem ļaus iepazīt garšas, kas attiecīgajā sezonā rodamas Latvijā. No pulksten 12.00 pavāri aicinās uz brokastīm, savukārt dienas garumā gādās" #zemesgarša" maltīti dažādos izpildījumos.

Aktīvās atpūtas cienītāji varēs izmantot SUP dēļus vai laivas, kā arī velo un disku golfu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!