Foto: Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva foto
Tuvojoties gadskārtējam Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) karnevālam, kam šogad dots nosaukums Virtuālais paradīzes dārzs", Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs publiskojis vairākas fotogrāfijas no vēsturiskā pasākuma pagājušā gadsimta 20. un 30. gados.

Titulbildē redzami Latvijas Mākslas akadēmijas Audzēkņu padomes karnevāla "Uguns pakulās" dalībnieki karnevāla tērpos. Autors J. Ozols. (Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs, 1. f., 128826N.l.)

Jau ziņots, ka šogad LMA karnevāls notiks 19. februārī, sākums plkst. 20.00. Uz galvenās skatuves kāps baltkrievu grupa “Super Besse”, kā arī latviešu hiphopa izpildītājs Edavārdi. Savukārt grupas “Indygo”, “Sibyl Vane” un “Laime pilnīga” savus cienītājus karnevālā iepriecinās no roka skatuves.

Kā sola rīkotāji, kaut ko atbilstošu savai muzikālajai gaumei pasākumā atradīs katrs, ja ielūkosies arī funk, folk, golden un “Meža mantas” zonās vai "91 kids stage" un “30 minūtes slavas” zonās, kur uz skatuves kāps mākslinieki un muzikālās apvienības, kas nesen sākušas savu muzikālo karjeru.

Karnevāls priecēs arī ar plašu aktivitāšu un meistarklašu klāstu – viesiem būs iespēja darboties tērpu darbnīcā un “Soundschool” dīdžeju vadītās meistarklasēs, skulptūras “Dāvids” zīmēšanas meistarklasēs. Uzmanības vērtas būs arī dažādās performances, tostarp starpdisciplināro deju studijas “Ideagnosis” uzstāšanās. Atpūsties no kņadas varēsiet, skatoties kino, stand-up un improvizācijas teātrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!