Foto: Kadrs no video

Maija sākumā Rīgas pilsētvidē tika izvietoti 15 krāsaini gliemeži, kas bija daļa no "intriģējošas publiskās mākslas sērijas", paredzētas tam, lai pievērstu uzmanību laikmetīgajai mākslai un iedvesmotu sabiedrību sarunām par Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību, vienlaikus atstājot spēcīgu radošo pēdu Rīgas pilsētvidē, norāda projekta idejiskais autors un realizētājs - sabiedriskā iniciatīva "Mākslai vajag telpu" (MVT).

Lai sniegtu nelielu ieskatu par līdz šim paveikto un pieredzēto, MVT piedāvā noskatīties video ieskatu krāšņajā gliemežu pārvērtību procesā, kā arī Gliemežu parādes, kas šī gada 16.augustā notika Vecrīgā, Kaļķu ielā 1, norises gaitā.

Gliemežu izvietotāji norāda, ka 15 pazīstamu Latvijas mākslinieku apgleznotajiem gliemežiem, kas līdz šim bija sastopami Rīgas ielās un laukumos, kā arī Rīgas svētku ietvaros ir arī simboliska nozīme, kas norāda uz Laikmetīgās mākslas muzeja (LMM) lēno tapšanas gaitu.

Pateicoties sabiedrības lielajam atbalstam, gliemeži apņēmīgi turpinās savu ceļu, un pavisam drīz jau būs sastopami Baltajā naktī, dodoties uz vietām, kur var redzēt, dzirdēt un piedalīties laikmetīgās mākslas procesos - uz aktīvākajiem punktiem, kuros, pasākuma ietvaros, koncentrēsies laikmetīgās mākslas notikumi.

Baltā nakts notiks šī gada 6. un 7. septembra mijā, bet jau no 8. septembra visus gliemežu īpašniekus aicinām saņemt savus krāsainos aizbilstamos, lai nogādātu tos Latvijas vietās, kur tie turpinās iepriecināt mūsu valsts iedzīvotājus, vienlaicīgi atgādinot par Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību. Kādu no gliemežiem turpmāk varēs satikt Bērnu slimnīcā, vēl kādu - Daugavpilī pie Rotko centra, kamēr citi atradīs savu mājvietu vairākos Latvijas bērnudārzos un skolās, un pat kādā veclaiku muižas dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!