Foto: Publicitātes foto
Aktiera Vladimira Visocka pēdējā dzejoļa melnraksts Parīzes izsoļu nama "Drouot" rīkotajā aktrises Marinas Vladi lietu izsolē pārdots par 200 000 eiro.

Aktrisei Vladi veltītā dzejoļa melnraksts ir rakstīts ar roku uz Parīzes tūrisma aģentūras veidlapas. Visockis to uzrakstīja 1980. gada 11. jūnijā, sešus mēnešus pirms savas nāves.

Eksperti dzejoļa melnraksta vērtību sākotnēji bija novērtējuši robežās no 10 000 līdz 15 000 eiro.

Otra dārgāk pārdotā lieta izsolē bija Visocka pēcnāves maska. Tā tika nopirkta par 55 000 eiro. Masku uzreiz pēc aktiera nāves no bronzas un sudraba sakausējuma izgatavoja viņa draugs tēlnieks Jurijs Vasiļjevs. Pastāv tikai trīs maskas eksemplāri. Viens no tiem līdz šim piederēja aktrisei Vladi, otrs glabājas Visocka muzejā Maskavā, bet trešā atrašanās vieta nav zināma.

Izsoles priekšmetu vidū bija vairākas fotogrāfijas ar Vladi un Visocki, tajā skaitā abu fotogrāfija Ņujorkā un unikāla krāsaina fotogrāfija. Tika izsolīta arī Valērija Plotņikova 1975. gadā uzņemtā četru Visocka portretu sērija. Tās jaunais īpašnieks portretus iegādājās par 9500 eiro.

Kopumā tika izsolītas 200 Vladi piederošas lietas. Liela daļa no tām bija saistītas ar Visocki. Aktrise iepriekš stāstījusi, ka Visocka pēcnāves masku un viena no viņa dzejoļa autogrāfiem vēlas pārdot, jo viņas dzīvē ir "pienācis šāds pagrieziens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!