XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tautas deju lielkoncertā "Līdz varavīksnei tikt" Daugavas stadionā dejotāji arī dziedās, preses konferencē par svētku māksliniecisko pusi pastāstīja deju lielkoncerta mākslinieciskā vadītāja Indra Ozoliņa.

Viņa atklāja, ka dejotāji dziedās Latvijas himnu - Baumaņu Kārļa "Dievs, svētī Latviju". Jaunums deju liekoncertā būs horeogrāfiskās ainas, kuras no pārējā koncerta atšķirsies ar tērpiem un mūziku, kuru koncertam rakstījis mūziķis Renārs Kaupers. Ainu horeogrāfiju veidojis Agris Daņiļevičs.

Stadionā kopā dejos 16 939 bērni un jaunieši. Horeogrāfiskajās ainās viņiem pievienosies vēl 1400 dejotāju. "Bet tik un tā aiz strīpas ir palicis 171 pirmo pakāpi ieguvušais kolektīvs. Ceram uz laiku, kad lielākā stadionā varēsim satilpināt visus dejotājus," uzsvēra Ozoliņa.

Koncerta vienojošais elements ir vēlēšanās tikt augstāk, sasniegt neaizsniedzamo. Stāsta attīstība sekos meitenei ceļā uz šo mērķi. Koncertprogrammā ir 28 dejas.

Deju lielkoncertu īpašu padarīšot arī scenogrāfija. "Tā kā bērni būs sabraukuši ar autobusiem, arī mums Daugavas stadionā būs sabraukuši autobusi," atklāja Ozoliņa, norādot, ka scenogrāfiju veido Reinis Suhanovs.

Koncerta mākslinieciskie vadītāji - Daņiļevičs, Ozoliņa un Inga Pulmane. Lielkoncerta muzikālais vadītājs ir Juris Vaivods, bet režisore - Inga Cipe.

Deju lielkoncerts "Līdz varavīksnei tikt" notiks 10. jūlijā un 11. jūlijā, bet ģenerālmēģinājums paredzēts arī 9. jūlijā. Dejotāju priekšnesumus varēs novērtēt arī tautas deju kolektīvu laureātu koncertā Dailes teātrī 6. jūlijā.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. jūlija līdz 12. jūlijam, un tajos piedalīsies 37 890 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!