Foto: LETA

Līdzšinējais Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktors Andrejs Žagars neplāno piedalīties konkursā uz jauno operas valdi, ja jutīs, ka tajā varētu darboties politisko spēku ielikteņi. Viņš vēlētos vairāk strādāt ar jautājumiem, kas saistīti ar māksliniecisko pusi.

"Jāredz kāds būs konkursa nolikums, tad arī skatīšos tālāk, jo man ir svarīga komanda, bet, ja valdē plāno darboties politiskie ielikteņi, tad noteikti tajā pats nedarbošos," Žagars sacīja otrdien intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes".

"Man un arī manai komandai ir svarīgi, lai šī valde būtu strādāt spējīga, ne konsulatīvi vadoša. Mums ir svarīgi, lai valdē ir cilvēki, kuri spēj vadīt lielāko mūzikas institūciju Latvijā," norādīja Žagars un piebilda, ka, viņaprāt, jaunajā LNO valdē jābūt cilvēkiem, kuri spētu izprast līdz 2016.gadam izstrādātos LNO attīstības scenārijus. 

Jau ziņots, ka valdība pagājušajā nedēļā pieņēma Kultūras ministrijas izstrādātos Latvijas Nacionālās operas (LNO) statūtus, kas sagatavoti, ievērojot LNO likumā veiktos grozījumus.

Šogad martā spēkā stājās "Grozījumi Latvijas Nacionālās operas likumā'', pamatojoties uz operas turpmākās darbības stratēģiju un priekšlikumiem finansiālās darbības uzlabošanai.

Apstiprinot jaunos statūtus, spēku zaudēs LNO statūti, kas ir apstiprināti ar Ministru kabineta 2008.gada 23.decembra rīkojumu "Par valsts pārvaldes iestādes "Latvijas Nacionālā opera" pārveidi".

Likuma grozījumi nosaka, ka turpmāk valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Nacionālā opera" valdes sastāvā būs trīs valdes locekļi un tās darbu vadīs valdes priekšsēdētājs, kuru no valdes locekļu vidus ieceļ kultūras ministrs.

Paredzēts, ka valdes locekļi tiks iecelti amatā uz laiku, kas nepārsniedz trīs gadus.

Saistībā ar valdes sastāva paplašināšanu LNO likumā veikti atbilstoši grozījumi, papildinot likumu ar pantu, kurā noteikta LNO valdes kompetence un operas valdes pārstāvības tiesības un lēmumu pieņemšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!