Foto: F64

Jautāts, kā viņš vērtē jauno Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) repertuāru, bijušais operas vadītājs Andrejs Žagars sarunā ar portālu "Delfi" norāda, ka viņam "kā skatītājam būtu interesantāka dažādība – lai būtu dažādāki gan diriģenti, gan izpildītāji".

Žagars tāpat pauž cerību, ka LNOB repertuārā atgriezīsies arī kāds no "Nībelunga gredzena" iestudējumiem. "Tas tomēr bija liels ieguldījums, kas ir arī starptautiski novērtēts kā veiksmīgs," norāda Žagars.

Viņš arī uzskata, ka LNOB noteikti jāveicina jauno talantu izaugsmi. "Ir jādomā par to, lai jauno talantu, kuri pašlaik Latvijā ir atrodami, izaugsmi veicinātu - ar apmācības programmām, meistarklasēm.

Skatītājs gaida jaunu Garanču, jaunu Opolais, jaunu Antoņenko. Skatītājam, protams, patīk arī esošie izcilie mākslinieki, bet man šķiet, ka vajadzētu meklēt arī jaunus talantus un veicināt viņu profesionālo izaugsmi".

Atbildot uz jautājumu, pie kā viņš pašlaik strādā, Žagars stāsta: "Dailes teātrī veidoju Nikolā Bijona lugu "Ziloņa dziesma", veidošu Žila Masnē operas "Manona" iestudējumu Maskavā Staņislavska muzikālajā teātrī. Pirmizrāde būs janvārī. Tad atkal atgriezīšos Rīgā un strādāšu pie Čehova Dailes teātrī - iestudēšu "Trīs māsas" nākamā gada marta beigās".

Žagars pašlaik kā profesors vada vienu muzikālā teātra režijas studentu neklātienes kursu Maskavā un ir atkal pievērsies aktiera profesijai.

"Man būs interesanta iespēja strādāt arī kā aktierim. Kijevā filmējos darbā, kas uz ekrāniem vēl nav iznācis. Ir bijušas kino proves arī Latvijā kādam interesantam projektam. Arī Spānijā ir viens projekts. Tas man ir ļoti interesanti. Nemaz negaidīju, ka atgriezīšos profesijā, kurā darbojos pirms operas," atklāj Žagars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!