Foto: LETA

Otrdien, tiekoties ar Kotdivuāras Republikas kultūras un frankofonijas ministru Morisu Kuaku Bandamanu, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (NA) izteica aicinājumu Kotdivuāras mūziķiem piedalīties 2014.gadā Rīgā gaidāmajā Pasaules koru olimpiādē, portālu "Delfi" informē Kultūras ministrijas pārstāvji.

Aptuvenais prognozējamais olimpiādē startējošo koru skaits būs zināms septembrī, kad beigsies agrā reģistrācija. Kā zināms, Latvija 2014.gadā ir nolēmusi uzstādīt Pasaules koru olimpiādes dalībnieku rekordu.

Sarunā ar Kotdivuāras kultūras un frankofonijas ministru Jaunzeme-Grende uzsvēra kultūras pievienoto vērtību ekonomikai, diplomātijai un sabiedrībai kopumā, pastāstīja par Latvijas starptautisko pieredzi materiālās un nemateriālās kultūras saglabāšanā kā UNESCO dalībvalstij, kā arī koru kustību un šīsvasaras Dziesmu un deju svētkiem.

Ministre arī informēja, ka Kotdivuārai, tāpat kā citām valstīm, ir iespēja izvietot informatīvu stendu jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā.

Savukārt Kuaku Bandamans norādīja, ka Latvija Kotdivuārai ir interesanta arī kā valsts, kura ir pārvarējusi ekonomisko krīzi, un tās pieredze šajā jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!