Foto: "Čikāgas mantinieku" "Facebook" lapa
Gandrīz 4000 cilvēku šobrīd iesaistījušies deju kolektīva "Čikāgas mantinieki" dalībnieces Lindas sudraba saktiņas meklēšanā, portālam "Delfi" pavēstīja kolektīva dalībnieki.

Īpašā saktiņa – rudzupuķe pazudusi 5. jūlijā, lieluzveduma "Māras zeme" ģenerālmēģinājuma laikā, kad ārvalstu latviešu kolektīvi dejojuši kolāžu "Saved tos mājās pie Daugavas krastiem".
"Šīm saktām mums ir īpaša nozīme. Varbūt notiek Dziesmu svētku brīnums un tā atgriežās pie Lindas!" raksta "Čikāgas mantinieki".

Līdz 7. jūlijam ar deju kolektīva "Facebook" ierakstu dalījušies ap 3900 lietotāju, daudzi arī snieguši padomus, kur meklēt pazudušās mantas, kā arī dalījušies ar citu atrasto saktiņu sludinājumiem "Facebook".

"Mīļie, mīļie cilvēki! Jūsu atsaucība ir fantastiska! PALDIES! Esam sazinājušies ar visiem, kuriem ir kādas ziņas par atrastām saktiņām, bet pagaidām nav īstās. Linda šovakar ies uz atrasto mantu punktu Daugavas stadionā. Milzīgs paldies par ieteikumu ieskatīties atrasto lietu sarakstā! Tur ir vairākas saktas, kuras ir nokritušas laukuma vidū! Turam īkšķus!" 6. jūlijā raksta "Čikāgas mantinieki".

Kā portālam "Delfi" sacīja deju kolektīva pārstāvji, sestdienas, 7. jūlija, rītā saktiņa vēl nebija atradusies, bet zudušās sudraba "rudzupuķes" īpašniece saņēmusi neskaitāmu citu atrasto saktu attēlus. "Dziesmu svētkos ir lijis sudraba saktu lietus!" raksta "Čikāgas mantinieku" pārstāvji.

Atgādinām, ka Dziesmu un deju svētku dalībnieki zudušās mantas var meklēt svētku informācijas centros – Daugavas stadionā, Mežaparkā, Esplanādē, Vērmanes dārzā, Brīvības laukumā pie Brīvības pieminekļa un Elektrum Olimpiskajā centrā. Visu informācijas centru darba laiks – Dziesmu un deju svētku mājaslapā.

Tāpat svētku mājaslapā atrodama īpaša sadaļa zudušajām un atrastajām mantām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!