Foto: DELFI
Latvijas valsts simtgades XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku laikā vizītē Latvijā uzturēsies virkne ārvalstu parlamentāriešu, portālu "Delfi" informē Saeimas preses dienesta pārstāvji.

Lai kopā ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci apmeklētu Dziesmu un deju svētku pasākumus, Latvijā viesosies Igaunijas Republikas parlamenta priekšsēdētājs Eiki Nestors (Eiki Nestor), Lietuvas Republikas parlamenta priekšsēdētājs Viktors Pranckietis (Viktoras Pranckietis) un Somijas Republikas parlamenta priekšsēdētāja Paula Risiko (Paula Risikko).

Tāpat no 7. līdz 11.jūlijam Latviju vizītē apmeklēs Japānas parlamenta Augšpalātas deputāts, Japānas deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu priekšsēdētājs Hirofumi Nakasone (Hirofumi Nakasone). Svētku pasākumos piedalīsies arī Lietuvas un Vācijas parlamentārieši.

Ārvalstu parlamentārieši sestdien, 7. jūlijā, aicināti apmeklēt deju lieluzvedumu "Māras zeme" Daugavas stadionā, savukārt svētdien, 8. jūlijā, – noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka Lielajā estrādē.

Tāpat svētdien, 8. jūlijā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notiks Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces, ārlietu ministra Edgara Rinkēviča un kultūras ministres Daces Melbārdes rīkotā kopīgā pieņemšana ārvalstu viesiem par godu Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem.

Mūrniecei paredzēta tikšanās arī ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) prezidentu Sumu Čakrabarti (Suma Chakrabarti), kurš Latviju apmeklēs 8. un 9. jūlijā, lai tostarp piedalītos svētku pasākumos.

XXVI Vispārējie latviešu dziesmu un XVI deju svētki šogad notiek Latvijas valsts simtgades zīmē no 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Svētkos piedalās ap 40 000 dalībnieku. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Dziesmu un deju svētku tradīcija novērtēta starptautiski – 2003. gadā svētki iekļauti UNESCO Cilvēces mutvārdu un nemateriālā kultūras mantojuma meistardarbu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!