Deju lieluzvedums "Māras zeme" ir viens no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku centrālajiem un dalībnieku ziņā kuplākajiem notikumiem. "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ielūkoties uzveduma aizkulisēs. Tāpat mirkļi no dejotāju gatavošanās uznācieniem, kā arī ballē kopā ar grupu "Labvēlīgais tips" fiksēti krāšņā fotogalerijā.

Lieluzvedumā "Māras zeme" piedalījās vairāk nekā 18 tūkstoši visu paaudžu dejotāju. Skatītājiem ir iespēja vērot, kā atjaunotajā Daugavas stadionā tautas deju kolektīvi no visas Latvijas gatavojas vērienīgajā uzvedumā izdejot mūsu tautas vēstures nozīmīgākos brīžus no pirmsākumiem līdz šodienai.

Vadītāji Māra Sleja un Gints Andžāns devās svētku dalībnieku un skatītāju pulkā, lai parādītu, kādas emocijas valda, kopīgiem spēkiem gatavojoties simtgades lielākajam deju notikumam.

Ieraksts no deju lieluzveduma "Māras zeme" tapšanas aizkulisēm un citi Dziesmu un deju svētku notikumi ir skatāmi LMT Viedtelevīzijā, lietotnē "LMT Straume" un internetā.

LMT svētku tiešraižu programma noslēgsies rītvakar, 8. jūlijā ar tiešraidi pulksten 19.45 no Dziesmu svētku noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" aizkulisēm. Skatītāji ir aicināti piedalīties "Twitter" diskusijās, lietojot tēmturi #DzSv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!