Lai iepazītu klātienē Baltijas Dziesmu un deju svētku tradīciju, ko UNESCO 2003. gadā atzinis par meistardarbu, bet 2008. gadā iekļāvis UNESCO Cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma reprezentatīvajā sarakstā, no 6. līdz 9. jūlijam Latviju apmeklēs UNESCO Ārējo attiecību un publiskās informācijas sektora Dalībvalstu un partneru nodaļas direktors Gencs Seiti.

Vizītes laikā Seiti apmeklēs XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumus, tiksies ar Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukašēvicu, Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieku Uldi Zariņu, apmeklēs Rīgas vēsturisko centru, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, un Latvijas Nacionālo bibliotēku, kur tiksies ar direktoru Andri Vilku, kā arī piedalīsies citos ar svētkiem saistītos pasākumos.

Kopš 2004. gada Seiti atbild par sadarbību starp UNESCO dalībvalstīm, nacionālajām komisijām, starpvaldību un nevalstiskajām organizācijām un sadarbības partneriem.

Latvijas vēstniece UNESCO Ivita Burmistre uzsvēra, ka UNESCO klātbūtne mūsu valstij un tautai tik nozīmīgos svētkos apliecina ne tikai Latvijas un UNESCO ciešo sadarbību, kas izveidojusies kopš Latvijas pievienošanās organizācijai 1991. gadā, bet arī kopīgo izpratni par kultūras daudzveidības un bagātības nozīmi tautas pašapziņas stiprināšanā. Viņa skaidroja, ka UNESCO misija ir veidot tiltus starp cilvēkiem no dažādām kultūrām, svinēt katras dalībvalsts kultūras daudzveidību un caur kultūru veicināt ceļu uz savstarpējo saprašanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!