"Es vēlos, lai šīs zemes ļaudis paceltu savas debesis tik augstu, lai aiz tām nekad nevarētu aizbāzt karoti. Gaiši prāti, karstas sirdis un neiecietība pret liekulību, mantkāri un melošanu ir zāles, kas ir iedarbojušās vienmēr. Lai katram ir iespēja piepildīt savu ideju - vispirms to atrast, pieradināt, saprast un tad īstenot.

Svarīgi ir ne tikai dzirdēt vienam otru, bet uzklausīt - tad doma iegūst spārnus, savu dzīvi - un, galu galā, piepildījumu. Ja tā būs, šī valsts varēs piedzīvos ne vienu vien simtgadi," saka psiholoģe Kristiāna Lapiņa.

Viņa komandā ar rakstnieku Paulu Bankovski piektdien, 7.novembrī, noslēgs Latvijas Radio jauno raidījumu ciklu "Ideju teniss".

Kristiāna Lapiņa nodarbojas ar sociālpsiholoģisko treniņu vadīšanu, lasa lekcijas Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā un citās mācību iestādēs. Iesaistīta brīvprātīgā darba organizēšanas un citos pētnieciskos projektos, publicēta grāmata "Psihosomatiskās sakarības un mūsdienu cilvēks".

Latviešu rakstnieka un žurnālista Paula Bankovska pirmās literārās publikācijas iznākušas 1993.gadā, un viņš ir divreiz godalgots žurnāla "Karogs" un Raimonda Gerkena romānu konkursā (1996. gadā par romānu "Laiku grāmata", 2002. gadā par romānu "Misters Latvija"). Par grāmatu "Mazgalvīši spēlē mājās" 2008.gadā saņēmis Jāņa Baltvilka balvu. 2009. gadā par filmas "Klucis — nepareizais latvietis" scenāriju saņēmis balvu Lielais Kristaps.

"Mūsu lielākais izaicinājums ceļā uz Latvijas simtgadi būs mēģinājums saprast, vai un kāpēc mums ir nepieciešama sava valsts. Un vai Latvija savu simtgadi maz sagaidīs," saka P.Bankovskis.

Bankovska un Lapiņas "pretinieki" spēlē būs arhitektūras kurators Mārtiņš Ķibilds un arhitekts, pilsētplanotājs Toms Kokins.

Raidījuma videoieraksts:

No 3. līdz 7. novembrim no plkst. 9 tiešraidē Latvijas Radio 1 piedāvā raidījuma "Kā labāk dzīvot?" speciālizlaidumu "Ideju teniss" ar video tiešraidi delfi.lv, lsm.lv un m.lmt.lv. Kas tiks servēts? Idejas. Idejas Latvijas simtgadei. Spēlē katru dienu brīvprātīgi piedalās četri cilvēki. Viņu uzdevums ir pāros apspēlēt vienam otra radošo lidojumu.

Raidījums top sadarbībā ar LR Kultūras ministriju, Latvijas Valsts mežiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!