Foto: Publicitātes foto
"Mūsu lielākais izaicinājums ceļā uz simtgadi būs kritiska domāšana, ass prāts un spēja analizēt informāciju, lai pieņemtu ilgstpējīgus lēmumus. Tas attiecas kā uz kultūras, tā ekonomikas un labpkājības nozari. Ceļā uz simtgadi nedrīstētu aizmirst izglītības lomu un iespējas, kā arī mūsu tautas vērtību apzināšanos un popularizēšanu," tā par lielāko izaicinājumu ceļā uz Latvijas simtgadi saka komunikācijas eksperte Laura Zvejnice. Viņa komandā ar žurnālistu Edgaru Raginski trešdien, 5.novembrī, spēlēs Latvijas Radio jaunajā raidījumu ciklā "Ideju teniss".

Laura Zvejniece ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu komunikācijas zinātnē. Pašlaik studē Banku Augstkolā maģistrantūras programmā "Uzņēmumu vadīšana radošajās industrijās". Zvejniece darbojusies dažādās organizācijās un biedrībās, tostarp bijusi arī Latvijas Jaunatnes padomes prezidente. Darba pieredze saistīta ar projektu vadību, žurnālistiku, komunikāciju un mārketingu.

Edgars Raginskis ir JVLMA absolvējis komponists, kurš jaunu profesionālā piepildījuma šķautni radis mūzikas un kultūras žurnālistikā Latvijas Radio 3 "Klasika", LTV Kultūras redakcijā, kā arī atsevišķos drukātās periodikas izdevumos. Labprāt spēlē džezu, raksta teātra mūziku, navigē koncertu un citu kultūras notikumu apmeklētājus to norises līkločos un smeļas iedvesmu tiklab asās diskusijās, kā mierīgā motobraukšanā.

"Audzināt sabiedrībā, tas ir, katrā no mums godprātību, iecietību, kritisku spriestspēju un kopīga pozitīva mērķa - daudzveidīgi spilgtas un radoši spēcīgas Latvijas - apzināšanos," par galveno izaicinājumu ceļā uz simtgadi saka E.Raginskis..

Zvejnieces un Raginska "pretinieki" spēlē būs kultūras menedžere Brigita Stroda un sociālantropologs Klāvs Sedlenieks.

No 3. līdz 7. novembrim no plkst. 09:00 tiešraidē Latvijas Radio 1 piedāvās raidījuma "Kā labāk dzīvot?" speciālizlaidumu "Ideju teniss" ar video tiešraidi portālā "Delfi", lsm.lv un m.lmt.lv. Kas tiks servēts? Idejas. Idejas Latvijas simtgadei. Spēlē katru dienu brīvprātīgi piedalīsies 4 cilvēki. Viņu uzdevums būs pāros apspēlēt vienam otra radošo lidojumu. Raidījums top sadarbībā ar LR Kultūras ministriju, atbalsta Latvijas Valsts meži.

Raidījuma video:

Skaņas ieraksts:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!