Foto: Publicitātes foto

"Lielākais izaicinājums būs līdz kaulu smadzenēm saprast Raiņa teikto, ka pastāvēs, kas pārvērtīsies, un nekad nebeigt sev prasīt - ko varam darīt labāk?", tā par lielāko izaicinājumu ceļā uz Latvijas simtgadi saka žurnālists Pauls Raudseps. Viņš komandā ar pētnieku Mārtiņu Kaprānu pirmdien, 3.novembrī, uzsāks Latvijas Radio jauno raidījumu ciklu "Ideju teniss".

Pauls Raudseps ir žurnālists nedēļas izdevumā “Ir”. Viņš raksta par plašu tēmu loku, tai skaitā par ekonomiku, politiku, starptautiskajām attiecībām un vēsturi. Dzimis ASV, viņš Hārvarda Universitātē ieguvis bakalaura grādu Krievijas vēsturē. 1990. gadā viņš atbrauca uz Rīgu, lai strādātu Latvijas Tautas frontē.

Viņš palīdzēja izveidot laikrakstu Diena, kur nostrādāja gandrīz 19 gadus kā galvenā redaktora pirmais vietnieks un komentāru lapas redaktors. 2009. gada oktobrī viņš aizgāja no Dienas, lai kopā ar domubiedriem dibinātu Ir.

Savukārt, Mārtiņš Kaprāns ir Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieks. Viņam ir doktora grāds komunikācijas zinātnē.

Kaprāna pašreizējās pētnieciskās intereses ietver atmiņu politiku postkomunistiskajās sabiedrībās, kā arī Latvijas emigrantu identitātes veidošanos jaunajās mītnes zemēs. Kaprāns ir daudzu starptautisko publikāciju autors par Latvijas sociālās atmiņas problemātiku.

“Par lielāko izaicinājumu ceļā uz simtgadi uzskatu grūtības Latvijas sabiedrībā nostiprināt pārliecību, ka strupceļu radošā doma "es mīlu šo zemi, bet nemīlu šo valsti" pieder pagātnei un ka šodien cilvēki grib un ir gatavi cienīt Latvijas valstiskumu kā pašvērtību,” saka M.Kaprāns.

Raudsepa un Kaprāna “pretinieki” spēlē būs uzņēmējdarbības procesu pētnieks Arnis Sauka un uzņēmējs Ernests Štāls.

No 3. līdz 7. novembrim no plkst. 9 tiešraidē Latvijas Radio 1 piedāvās raidījuma "Kā labāk dzīvot?" speciālizlaidumu "Ideju teniss" ar video tiešraidi delfi.lv, lsm.lv un m.lmt.lv. Kas tiks servēts? Idejas. Idejas Latvijas simtgadei. Spēlē katru dienu brīvprātīgi piedalīsies 4 cilvēki. Viņu uzdevums būs pāros apspēlēt vienam otra radošo lidojumu. Raidījums top sadarbībā ar LR Kultūras minsitriju, atbalsta Latvijas Valsts meži.

Raidījuma ieraksts:

Skaņas fails:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!