No 3. līdz 7. novembrim katru rītu no plkst. 09:00 Latvijas Radio 1 tiešraidē piedāvās raidījuma "Kā labāk dzīvot?" speciālizlaidumu "Ideju teniss" ar video tiešraidi portālā "Delfi", lsm.lv un m.lmt.lv. Spēlē katru dienu brīvprātīgi piedalīsies 4 cilvēki. Viņu uzdevums būs pāros apspēlēt vienam otra radošo lidojumu, domājot par Latvijas simtgadi un vispārdrošākajām, bet realizējamām idejām.

3. novembrī studijā viesosies žurnālists Pauls Raudseps, pētnieks Mārtiņš Kaprāns, pasniedzējs Arnis Sauka un uzņēmējs Ernests Štāls. Ideju tenisa tiesneša vadībā viņi meklēs praktiskas idejas, atbildot uzjautājumiem par nodokļiem – vai vajag 0% ienākumu nodokli dažādām sociālajām grupām, piemēram, vecumā līdz 25 gadiem?

Varbūt jārada speciālās ekonomiskās zonas ārpus ostām un jārada "nodokļu paradīzes"? Kādus jaunus nodokļus vajadzētu radīt? Vai jarada neizbēgamības sajūta, nodokļu deklarācijas iesniedzot, piemēram, līdz Jāņiem? Otrā spēles daļa būs veltīta iespējai ieviest vecuma ierobežojumu 65+.

Vai jāatceļ obligātais pensionēšanās vecumu? Vai jāpiešķir īpašs statuss profesijām, kurās iemaņas apgūšana prasa laiku un citādi jāorganizē darba nedēļa? Varbūt jāievieš pensionāru apdrošināšanu ("kasko") pret ilgstošas aprūpes slimību iestāšanos?




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!