Foto: RIA Novosti/Scanpix
69 gadu vecumā miris krievu komiķis un rakstnieks Mihails Zadornovs, ziņo Krievijas mediji, atsaucoties uz "REN TV", ar kuru sadarbojās Zadornovs.

Mākslinieks cīnījās ar smadzeņu vēzi un bija izgājis ārstēšanās kursu, taču jūnijā no procedūrām izlēmis atteikties, nodēvējot tās par "nogurdinošām un bezjēdzīgām". Tā vietā viņš izlēmis aizvadīt mūža pēdējos brīžus kopā ar tuviniekiem.

2016. gada rudenī Zadornovs ķīmijterapijas dēļ atcēla uzstāšanās. 2016. gada oktobrī radošā vakara laikā uz skatuves viņš piedzīvoja epilepsijas lēkmi, un viņu nogādāja slimnīcā.

Pats Zadornovs savu slimību nekomentēja, apgalvojot, ka nevēlas piesaistīt lieku mediju uzmanību. Neilgi pirms nāves viņš kļuva par pareizticīgo.

Mihails Zadornovs dzimis 1948. gada 21. jūnijā Jūrmalā. Karjeru sāka kā aktieris un dramaturgs pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, savukārt astoņdesmito gadu vidū vadīja satīras un humora nodaļu žurnālā "Jaunatne" ("Юность"). Slavu Zadornovs iemantoja, uzstājoties ar humoristiskiem monologiem televīzijā. Piedalījās televīzijas pārraidēs "Anšlāgs" ("Аншлаг") un "Greizais spogulis" ("Кривое зеркало").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!