Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Londonā 55 gadu vecumā miris krievu operdziedātājs Dmitrijs Hvorostovskis, ziņo Krievijas mediji.

Šo informāciju apstiprināja arī mākslinieka ģimene viņa oficiālajā "Facebook" profilā.

"Hvorostovska ģimenes vārdā ar smagu sirdi paziņojam par Dmitrija Hvorostovska aiziešanu – iemīļota baritona, vīra, tēva un drauga, kurš no dzīves šķīrās 55 gadu vecumā. Pēc divarpus gadu cīņas ar smadzeņu vēzi viņš nomira šorīt, 22. novembrī, ģimenes klātbūtnē netālu no savām mājām Londonā. Lai viņa balss siltums un viņa gars vienmēr ir ar mums," rakstīts paziņojumā.

2015. gada jūnijā Hvorostovskis paziņoja, ka viņam diagnosticēts smadzeņu audzējs, un plāno ārstēties onkoloģiskajā klīnikā Londonā. Operdziedātājs uz ārstēšanās laiku pārtrauca māksliniecisko darbību, taču pēcāk to atjaunoja. 2016. gada decembrī pēc ārstu ieteikuma Hvorostovskis bija spiests atcelt uzstāšanos Maskavas Lielajā teātrī un doties uz Londonu, lai ārstētos un atpūstos. Pēc tam viņš paziņoja, ka operu uzvedumos vairs nepiedalīsies, taču turpinās koncertēt un ierakstīt albumus.

Pagājušā gada vasarā Hvorostovskis uzstājās Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, kopā ar Elīnu Garanču. Pirmo reizi abu mākslinieku kopīgā uzstāšanās notika 2015. gada oktobrī Kremlī, Maskavā, koncertā "Hvorostovskis un draugi".

Krievijas tautas mākslinieks Dmitrijs Hvorostovskis dzimis 1962. gada 16. oktobrī Krasnojarskā, Krievijā. Kopš 1985. gada viņš ir Krasnojarskas Valsts operas un baleta teātra solists. Viņa vārds kļuva pazīstams visā pasaulē, kad uzvarēja "BBC Cardiff Singer" konkursā Kārdifā (Lielbritānija), izcīnot galveno un vienīgo balvu, kā arī titulu "Labākā balss".

Hvorostovskis uzstājies uz pasaules prestižākajām skatuvēm – Ņujorkas Metropolitēna operā, Milānas "La Scala", Vīnes un Berlīnes opernamos, Sanktpēterburgas Marijas teātrī u.c. Karjeras laikā ierakstījis vairāk nekā 40 albumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!