Foto: Publicitātes foto
"Lielo Mūzikas balvu 2013" nominācijā Gada izcilākais Eiropas mūzikas projekts Latvijā saņems Riharda Vāgnera operu tetraloģijas "Nībelunga gredzens" iestudējums Latvijas Nacionālajā operā.

"Lielās mūzikas balvas 2013" žūrijas priekšsēdētājs Orests Silabriedis: "Vāgners pie savas tetraloģijas strādāja 26 gadus. Gluži ne tik ilgi, tomēr arī Latvijas Nacionālās operas veikums pie tetraloģijas inscenējuma īstenošanas ilga vairākus gadus.

Plāns bija ambiciozs – Riharda Vāgnera 200. dzimšanas dienu Rīgā svinēt ar tetraloģijas izrādīšanu. Lai kādi būtu šķēršļi, iecere tika piepildīta, un 2013. gada jūnijā Rīga bija pilna Vāgnera mūzikas interesentiem no visdažādākajām zemēm. Pērn redzēto var saukt par gadsimta notikumu".

Pie šī projekta kopš 2006. gada strādāja diriģenti Andris Nelsons, Joanna Malvica un galarezultāta īstenotājs Kornēliuss Meisters; izrādes veidoja režisori Stēfans Herheims un Viesturs Kairišs; dziedāja virkne izcilu solistu no Latvijas un citām valstīm. 

Tādējādi Vāgnera divsimtgade Rīgā tika nosvinēta ar grandiozu notikumu, pievēršot uzmanību arī Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumiem.

2014. gada 4. martā Latvijas Nacionālajā operā ar "Hennessy" atbalstu notiks "Lielās Mūzikas balvas 2013" pasniegšanas svinīgā ceremonija, kuru tiešraidē atspoguļos LTV1 un LR3 "Klasika".

Lielo mūzikas balvu organizē VSIA "Latvijas Koncerti" sadarbībā ar Kultūras ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!