Foto: Publicitātes foto

Lielajai mūzikas balvai 2012 nominācijā "Gada debija" izvirzīta vijolniece Elīna Bukša par solo uzstāšanos Mendelszona dubultkoncertā 19. oktobrī Lielajā ģildē kopā ar Vestardu Šimku, "Sinfonietta Rīga" un Normundu Šnē, kā arī par solokoncertu 30. martā Melngalvju namā kopā ar pianisti Danu Protopopesku, un Latvijas Radio 3 "Klasika" tiešraides solokoncertu 19. februārī Radio I studijā kopā ar ar pianisti Sandru Jalaņecku.

"Tas ir iedvesmojošs stāsts par Aizkraukles meiteni, kas 14 gadu mācījusies vijoli pie mūsu izcilā pedagoga Ojāra Kalniņa, kādu laiku pat dzīvojusi viņa ģimenē kā tēva azotē," par nominanti saka LMB 2012 žūrijas dalībniece Gunda Vaivode.

Elīna Bukša patlaban studē Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā pie Ogistēna Dimē un apmeklē Annas Čumačenko meistarklases.

"Elpo Vaterlo meža šalkas, sporto, lasa, nodarbojas ar jogu, spēlē Stradivāri 1717. gada vijoli un savos 22 gados pārsteidz ar ļoti spilgtu sievišķību un smalku, bet kaismīgu mūzikas tvērumu," saka Gunda Vaivode.

Jau ziņots, ka portālā "Delfi" līdz 18. februārim norisinās publikas balsojums, par savu simpātiju var nobalsot šeit.

Nominācijas Gada debija laureāts iegūs arī Lielās Mūzikas balvas 2012 atbalstītāja Hennessy naudas balvu, kuras mērķis ir veicināt jauno mūziķu profesionālo izaugsmi un prasmju papildināšanu studijās vai meistarklasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!