Foto: Publicitātes foto

Lielajai mūzikas balvai 2012 nominācijā Gada koncerts izvirzīti Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra Jaungada gala koncerti ar diriģenta Karela Marka Šišona un mecosoprāna Elīnas Garančas piedalīšanos. Koncerti notika 28. decembrī Latvijas Nacionālajā operā un 30. decembrī Lielajā ģildē. (rīkotājs – Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris)

"Garanča un Šišons. Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra Jaungada gala koncerti tiešām lika aizrauties elpai," saka LMB 2012 žūrijas dalībniece Ieva Rozentāle, "LNSO bija koncentrējies, uzmanīgs, pārliecinošs; Karels Marks Šišons - ar savu pozitīvās enerģijas lādiņu un intensitāti; radošā emocionālā un tehniskā plaukumā - mecosoprāns Elīna Garanča".

"Koncerta skaniskais diapazons bija plašs: no Mocarta un Rosīni līdz Čaikovskim un Pučīni. Zelta mirklis - Joannas ārija no Čaikovska operas "Orleānas jaunava", kas rotā arī Elīnas Garančas jaunāko albumu "Romantiques". Koncerta piedevās - neaizmirstama Lauretas ārija no Pučīni operas "Džanni Skiki". Šī bija spoža Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra meistarības paraugstunda," teic Rozentāle.

Jau ziņots, ka portālā "Delfi" līdz 18. februārim norisinās Lielās mūzikas balvas 2012 publikas balsojums, par savu simpātiju var nobalsot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!