11. aprīlī plkst. 18 koka renovāciju centrā "Koka Rīga" Rīgā, Krāsotāju ielā 12 notiks LALIGABA dzejas lasījumi.

Lasījumos piedalīsies spilgtāko 2014. gadā klajā laisto dzejas grāmatu autori – Uldis Bērziņš, Inese Zandere, Dmitrijs Sumarokovs, Ieva Rupenheite – un dzejas debitante Katrīna Rudzīte. Pasākumā piedalīsies arī par labāko tulkojumu nominētā tulkotāja Dace Meiere, kas lasīs fragmentu no Kurcio Malapartes eseju grāmatas "Nolādētie toskānieši". Pasākumu vadīs dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš, par muzikālajām starpspēlēm rūpēsies dzejnieks un mūziķis Pēteris Draguns. Ieeja pasākumā ikvienam interesentam bez maksas.

Latvijas Literatūras gada balva (LALIGABA) ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, kas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinību izcilākajiem darbiem, kas gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā. Par balvas norisi kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, Latvijas Rakstnieku savienība un Latvijas Literatūras centrs.

Balvas ieguvējs katrā no nominācijām tiks paziņots un apbalvots noslēguma ceremonijā 2015. gada 24.aprīlī plkst. 18 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā. Balvas ieguvēji katrā nominācijā saņems naudas balvu un balvas simbolisko veidolu – LALIGABA lampu, ko veidojusi dizaina studija "MĀJO", iemiesojot ideju par grāmatu kā gaismas simbolu. Balvas pasniegšanas pasākumā tiks pasniegta arī virkne LALIGABA atbalstītāju balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!