Foto: Publicitātes foto

Latvijas Literatūras gada balvas 2013 pretendents kategorijā "Labākais prozas darbs": Ieva Melgalve par grāmatu "Mirušie nepiedod" ("Zvaigzne ABC").

Rakstniece, dzejniece, dramaturģe, kritiķe, publicējas presē kopš 1990. gadu nogales. 1999. gadā iznākusi prozas grāmata "Bezzaudējumu punkts". Raksta arī angliski, pārsvarā fantāzijas un fantastikas žanros.

Dace Rukšāne: "Vēstījuma sižets veidots labākajās spriedzes romāna tradīcijās, bagātīgā valoda nav kļuvusi par pašmērķi, bet gan lieliski papildina raito stāstījumu. Uzdrošinos teikt, ka šis ir līdz šim labākais tīrā fantāzijas žanrā latviešu valodā tapušais romāns."

Ilmārs Šlāpins: "Lai arī žanra specifika mēdz piedot klišejas un formālismu, Ieva nav ļāvusies kompromisiem un radījusi oriģinālu, intriģējošu stāstu, sarakstītu labā un vienlaikus interesantā valodā. Šķiet, autores pieredze reklāmas jomā likusi neatklāt visus amata noslēpumus, atstājot lasītāju līdz galam neapmierinātu un ar tādu kā "mazuma piegaršu" mutē. Vai āķi lūpā."

Ieva Kolmane: "Allaž kaitinājusi rakstu darbos it kā pašsaprotami no pasakām pārklīdusī labo/ļauno vai balto/melno spēku cīņa, un Melgalves aprakstītajos mirušajos, kas nepiedod, rodams patīkams remdinājums – pārceļamies nezināmā, bet ļoti ticamā pasaulē, kur fantāzija saplūst ar visu, kas pazīstams psiholoģisko romānu, simbolisma un detektīvromāna faniem, proti, tur labais un ļaunais rādās daudz dabiskāks – jo ir tik ļoti nosacīts."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!