Rīgas lielā jubileja jau ir durvju priekšā un svētku noskaņās katram ienāk prātā doma – ko gan es varētu uzdāvināt Rīgai apaļajā dzimšanas dienā? Vienu šādu interesantu, jautru un mīļu dāvanu ir sagatavojusi Aģentūra Rīga 800 sadarbībā ar animācijas filmu studiju “Dauka”, radot multiplikācijas filmu “Neparastie rīdzinieki”.
Ingūna Rībena Aģentūras Rīga 800 ģenerāldirektore par “Neparastajiem rīdziniekiem” stāsta: “Filmas varoņi mīl Rīgu un ar patiesu prieku ikvienu ved sev līdzi ceļojumā no torņu smailēm līdz pat pilsētas saknēm. “Neparastie rīdzinieki” skatītājiem liks paskatīties uz iedvesmas pilsētu Rīgu no neierasta redzes leņķa..”

Animācijas filmas “Neparastie rīdzinieki” galvenais varonis ir cālēns Justiņš, kurš sapņo kļūt par Rīgas sargātāju – zelta gaili pilsētas augstākajā tornī. Režisore Roze Stiebra kopā ar scenārija autori Ilzi Skrastiņu, galveno mākslinieku Juri Petraškeviču un mākslinieci Ilzi Vītoliņu radījuši savdabīgu zīmēto tēlu kompāniju, kuru balsis ierunājuši Latvijas teātru jaunie aktieri: Dita Lūriņa, Mārtiņš Egliens, Karīna Tatārinova un citi.

Mūziku filmai sacerējis komponists Valts Pūce. Viņa dziesmas ar Pētera Brūvera vārdiem dzied Dace Pūce un Niks Matvejevs.

Konkurss ir noslēdzies un mums ir tas gods paziņot uzvarētājus, galveno balvu, multfilmas videokaseti, iegūst:

Arnis Blūmfelds, kura e mail sākas ar arnis.blumfelds@...

Sešas mazākas balvas saņem:

kristine, kuras e mail sākas ar konfektite@...

māra, kuras e mail sākas ar -m-@...

Evita, kuras e mail sākas ar evita@...

Eriks, kuras e mail sākas ar eriksb@...

Baiba Kreicberga, kuras e mail sākas ar Baiba.Kreicberga@...

Andis, kura e mail sākas ar andisj@...

Savukārt, trīs veicināšanas balvas savā īpašumā iegūst:

Ina, kuras e mail sākas ar senkevica@...

Zanda ,kuras e mail sākas ar marupe@...

Agnese, kuras e mail sākas ar skirus@...

Apsveicam uzvarētājus!

Lūk arī pareizās atbildes uz konkursa jautājumiem, kuri šķiet nemaz nebija tik grūti, ja pareizi atbildējusi teju vai puse no visiem konkursantiem:

$QuizAddress="agnese.bankovska@delfi.lv"; if (isSet($sent)) mail($QuizAddress, $A."-".$B."-".$C, "Sent by: ".$aadress."\n".$name); if (isSet($sent)) echo ("

Paldies par piedalīšanos!
"); unSet($sent); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!