Noslēdzies portāla "Delfi" un filmu studijas "Deviņi" kopīgi rīkotais konkurss par jauno spēlfilmu "Mona", kura uzvarētājiem būs iespēja doties uz kinoteātri un filmu noskatīties sev izdevīgā laikā.

Konkurss norisinājās no 24. aprīļa līdz 2. maijam, plkst.17:00, kad tika apkopotas pareizās atbildes un izlozēti trīs uzvarētāji, kuri katrs saņems divas biļetes uz filmu "Mona". Par biļešu saņemšanas un izmantošanas kārtību ar uzvarētājiem sazināsies filmu studijas "Deviņi" pārstāvji.

Konkursa uzvarētāji:

Anastasija ziemeljmeita@……...com
Rinalds ronchy7@……..lv
Daiga Celma daiga.celma@……...com

Režisores Ināras Kolmanes filma "Mona" ir filmu studijas un Islandes kinokompānijas "Kisi Production" kopražojums. Režisore piedāvā kaisles, erotikas un fantasmagorisku vīziju caurvītu stāstu, kurā realitāte un pasaka sakausējas vienā veselā. "Mona" vienlaikus gan izklaidē, gan arī ļauj baudīt vizuāli piesātināto estētiku.

Filmas aktieru ansambli veido starptautiska komanda. Galveno lomu atveidotāji ir latviešu aktrise Kristīne Belicka un pazīstamais lietuviešu kino un teātra aktieris Sauļus Balandis. Filmā spēlē arī latviešu aktieris Lauris Subatnieks un Krievijas teātra un kino aktieris Valērijs Jaremenko. Epizodiskās lomās redzami aktieri Pēteris Liepiņš, Juris Gornavs, Ināra Slucka un citi.

Filmu "Mona" iespējams noskatīties kinoteātros "Forum Cinemas" un "Splendid Palace".

Pareizās atbildes:


1. Ar kādu pasaulē pazīstamu mūziķi vai mūziķu apvienību sadarbojies filmas "Mona" mūzikas autors Hilmars Orns Hilmarsons?

Ar Bjorku.

2. Nosauciet četras valstis, kuru pārstāvji iesaistīti filmas "Mona" tapšanā?

Latvija, Islande, Lietuva, Krievija.

3. Kā sauc plastiskā grima meistaru, kas radījis unikālo briesmoņa grimu Laura Subatnieka atveidotajam Henka tēlam filmā "Mona"?
Pjotrs Goršeņins

4. Pēc tam, kad aktrise Kristīne Belicka bija nofilmējusies titullomā filmā "Mona", uz Latvijas teātra skatuves viņa pazīstama kļuva kā galvenās lomas atveidotāja izrādē:
"Nekrofils" (režisors Dž.Dž. Džilindžers).

5. No kura datuma jaunā latviešu spēlfilma "Mona" skatāma Rīgas kinoteātros "Citadele", "Splendid Palace" un "Cinamon"?
No 20. aprīļa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!