Foto: Publicitātes foto
Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Kino Citadele" piedāvāja piedalīties konkursā un laimēt biļetes uz jauno šausminošo zinātniskās fantastikas filmu "Pēdējās dienas uz Marsa" ("The Last Days on Mars").

Laikā, kad Marsa kolonizācijas projekti kosmosa entuziastos saceļ adrenalīna vētras, nesnauž arī kinematogrāfisti. Turklāt, kamēr īsti kolonisti ar visiem iespējamajiem līdzekļiem nav izpētījuši Marsu, tas ir un paliek biedējošs un noslēpumains.

Arvien vairāk zombiju vīrusu no slepenām laboratorijām izplatās kino, un filmā "Pēdējās dienas uz Marsa" šīs briesmas draud uz sarkanās planētas.

Filmas sižets risinās laikā, kad astoņi astronauti grasās beigt Marsa pētījumus un atgriezties uz Zemes. 20 stundas pirms sešus mēnešus ilgušās misijas sekmīga noslēguma viens no zinātniekiem atrod ko pārsteidzošu. Taču unikālais organisms zibenīgi inficē daudzus apkalpes locekļus, un pat drīzā aizlidošana no planētas nesola glābiņu. Astronautiem ne vien jāglābj sava dzīvība, bet arī jāpasargā Zeme no briesmīgā vīrusa.

Filma ir piesātināta ar spriedzi un bezizejas izjūtu, ko pastiprina naidīgie dzīves apstākļi, izolētā vide un tuvojošās vētras gaidas. "Pēdējās dienas uz Marsa" kritiķi salīdzina ar leģendārajām filmām no sērijas par atnācējiem, bet šoreiz darbība risinās daudz tuvāk mums un ienaidnieks ir apveltīts ar cilvēka intelektu.

Filmas "Pēdējās dienas uz Marsa" oficiālais reklāmas treileris:

Režisors Rūrī Robinsons savulaik nominēts "Oskaram" par animācijas filmu, bet tagad tapusī filma ir ekranizācija stāstam, kas uzrakstīts pirms četrdesmit gadiem.

Galvenajās lomās redzami Līvs Šreibers ("X cilvēki: Sākums. Vilknadzis", "Movie 43"), Romola Garai ("Viena diena"), Eliass Koteass ("Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu", "Slēgtā sala"), Olivija Viljamsa ("Anna Kareņina", "Hanna").

Pareizās atbildes ir:

1. Filmas „Pēdējās dienas uz Marsa” varoņi inficējas un pārvēršas par dzīviem miroņiem. Zombiji var iztikt bez ēdamā un ūdens, taču, lai eksistētu, viņiem nepieciešama kāda viela. Kas tā par vielu?
Cilvēku gaļa.

2. Kāda psihiska kaite piemīt Līva Šreibera varonim filmā „Pēdējās dienas uz Marsa”?
Klaustrofobija;

3. Pēc kura atgadījuma filmā „Pēdējās dienas uz Marsa” sākas šausmīgu notikumu virkne?
Pēc zemes iegruvuma;

Laimīgie uzvarētāji, kas katrs iegūst divas biļetes uz filmu "Kino Citadele", ir Ēriks (eriks.r****@gmail.com), Anita (anita.d****@gmail.com) un Mikus (mikus.ars****@gmail.com). Apsveicam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!