Foto: Publicitātes foto

19. novembrī plkst. 19 Rīgas Starptautiskais kino festivāls sadarbībā ar kinoteātri "Splendid Palace" aicina apmeklēt filmas "Jaunā draudzene" pirmizrādi, ko veidojis viens no skandalozākajiem un talantīgākajiem Eiropas režisoriem Fransuā Ozons. Filmas "Jaunā draudzene" ekskluzīvais seanss ir Rīgas Starptautiskā kino festivāla ieskaņas pasākums, kura biļešu ieņēmumi tiks novirzīti Baltinavas Kultūras nama kino izrādīšanas tehniskā stāvokļa uzlabošanai.

Iespēja redzēt filmu vēl šogad skatītājiem būs vēl Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā no 2. līdz 12. decembrim, bet kinoteātru repertuārā filma varētu parādīties vien nākamgad. Filma "Jaunā draudzene" ir trāpīgs Eiropas vidusšķiras portretējums, kas ārēji nevainojamā pasaulē spēj pamanīt cilvēku savstarpējo attiecību maldus, apslēptākās ilgas, vēlmi pārkāpt robežas.

Klēra (Ainaisa Demustjē) ļoti pārdzīvo savas labākās draudzenes nāvi – viņas bijušas nešķiramas kopš bērnības, līdzās pieaugušas un pat vienlaicīgi apprecējušās. Tikmēr bēdu nomāktais atraitnis (Romēns Duriss) piedāvā Klērai interesantu veidu kā cīnīties ar sērām...

Filmas režisors Fransuā Ozons veiksmīgi spēlējas ar žanriem un skatītāju gaidām, veikli pārslēdzoties no drāmas uz komēdiju un otrādi, eleganti apvienojot ironiju ar ģimenes attiecību, mātišķuma un kaislību izpēti.

Biļetes uz Fransuā Ozona filmas "Jaunā draudzene" ekskluzīvo seansu – pirmizrādi 19. novembrī var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Ielūgumu diviem cilvēkiem varēja iegūt, pareizi atbildot uz konkursa jautājumiem par filmu "Jaunā draudze". Konkursa norises laiks: no 13. līdz 17. novembrim.

Uzvarētāja: Ieva A. (e-pasts: kan....@inbox.lv). Ar uzvarētāju sazināsies Rīgas Starptautiskā kino festivāla pārstāvji.

Pareizās atbildes:

1. Kā sauc galvenās varones Klēras nelaiķa draudzenes meitu?

Lūsija.

2. Kuru aktieri pirmo uzrunāja Deivida lomai?

Matiass Šonarts.

3. Kuras citas Ozona filmas darbība ir notikusi piepilsētā

"Mājā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!