Foto: DELFI
25. novembrī Latvijas Nacionālajā operā plkst. 19 skanēs muzikāla izrāde "Vācietis. Klavierkoncerts". Portāls "Delfi" piedāvāja piedalīties konkursā, pareizi atbildēt uz trīs jautājumiem un doties uz muzikālo izrādi.

Uzvarētāji, kuri katrs saņems divus ielūgumus uz koncertu: Una (e-pasts: una.s...@gmail.com), Agnese (e-pasts: sagn...@hotmail.com) un Sanda (e-pasts: sandas...@gmail.com). Ar uzvarētājiem sazināties koncerta rīkotāji. 

Muzikālā izrāde "Vācietis. Klavierkoncerts" ir Latvijas Radio kora veltījums dižajam un tautas iemīļotajam latviešu dzejniekam, suminājums viņa atstātajam bagātīgajam mantojumam. To veido komponists Arturs Maskats, diriģents Sigvards Kļava, režisors Mihails Gruzdovs, scenogrāfs Andris Freibergs, piedalīsies Latvijas Radio koris, solisti, septiņi pianisti un akordeonists.

"Klavierkoncertu" dēvē par Vācieša ģeniālāko sacerējumu. Koncertuzveduma pamatā ir Artura Maskata dziesmas ar Ojāra Vācieša dzeju – emocionāls, muzikāli dramaturģisks vēstījums, kas liek ielūkoties skaņu pasaulē ar dzejnieka acīm no pirmo jūtu smeldzīgā viegluma līdz ironiskai groteskai. Šis ir viens no radošā tandēma "Maskats – Latvijas Radio koris" absolūti veiksmīgākajiem projektiem, ko apliecinājusi skatītāju mīlestība un milzīgā atsaucība.

Izrāde "Vācietis. Novembris. Klavierkoncerts" pirmizrādi piedzīvoja pirms 10 gadiem – 2003. gada novembrī Latvijas Dailes teātrī un tā bija veltījums Ojāra Vācieša 70. jubilejai un tika atzīta par vienu no visspilgtākajiem tā gada notikumiem ne vien teātra, bet visā Latvijas kultūras dzīvē. Latvijas Radio kora atjaunotajā uzvedumā tiks saglabāts izrādes sākotnējais muzikālais materiāls, iekļaujot vairāku Maskata jaundarbu ar Vācieša dzeju pirmatskaņojumus, vēsta muzikālās izrādes veidotāji.

Pareizās atbildes:

1. Ar kuru aktieri komponists Arturs Maskats 1982. gadā radīja pirmās dziesmas ar Ojāra Vācieša dzeju?

Ivars Kalniņš;

2. Kur pirms 10 gadiem tika iestudēta muzikālā izrāde "Vācietis. Novembris. Klavierkoncerts."?

Dailes teātrī;

3. Kā sauc Ojāra Vācieša pirmo dzejoļu krājumu?

"Tālu ceļu vējš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!