Foto: Publicitātes foto
Portāls "Delfi" sadarbībā ar "National Geographic" piedāvāja piedalīties konkursā, pareizi atbildēt uz trīs jautājumiem un unikālu balvu - spēli "Smadzenes".

Spēle "Smadzenes" iemāca itin visu, ko vien cilvēks var paveikt ar savām smadzenēm, ļauj izbaudīt to neierobežoto spēku. "Smadzenes" ir radītas, lai sniegtu vienreizējas emocijas visu vecumu spēlētājiem. Jo vairāk šo spēli spēlē, jo jaudīgākas kļūst spēlētāja smadzenes - tajās var lejupielādēt arvien jaunus atmiņu failus un spēles, vēsta konkursa rīkotāji.

Uzvarētāji - Guntars (e-pasts: gundes....@navigator.lv), Antoņina (anto....@delfi.lv), Jānis Gulbis (janiss....@gmail.com) -  katrs saņems spēli.

"Draugi, darbs, attiecības, dzīves vieta vai ģērbšanās stils - to visu un vēl vairāk vari izvēlēties pats vai pati. Taču vienā ziņā nav izvēles - māte daba tevi radījusi kā sievieti vai vīrieti.

Gribi uzzināt, kā atšķiras sieviešu un vīriešu domāšana? Kādas ir abu dzimumu smadzeņu funkcionēšanas īpatnības? Vai kāds no abiem dzimumiem prāta ziņā ir pārāks? Atbildi uz šiem mūžsenajiem jautājumiem, par kuriem lauzts tik daudz šķēpu, atradīsi aizraujošajā realitātes šovā "Prāta spēles" ("Brain Games") kanālā "National Geographic"! raidījums parādīs, ka mūsu dabiskie bioloģiskie instinkti var mainīties atkarībā no kultūras ietekmēm un stereotipiem par to, kādai jāuzvedas sievietei vai vīrietim.


Sievietes, kas piederīgas vienai kultūrai, var uzvesties ļoti atšķirīgi no savām sugas māsām, kas dzimušas un augušas citā kultūrvidē. Tieši tas pats attiecas uz vīriešiem.

"Prāta spēlēs" iespējams uzzināt arī daudzus citus prāta materiālā veidola - smadzeņu - darbības noslēpumus. Koncentrēšanās spēja, laika ritējuma uztvere, baiļu sajūta, optiskas ilūzijas, melošana – tie ir tikai daži no tematiem, ar kuriem padziļināti iepazīstinās psihologi, neirologi, sportisti, zinātnieki un pat burvju mākslinieki. Izrādās, ka mūsu pašu smadzenes rada realitāti, un mēs redzam to, ko vēlamies redzēt.

Dzīvi mēs aizvadām tādā kā autopilotā, jo mūsu pelēkā viela ir mašīna ar zināmiem trūkumiem - tā spēj uztvert vien ierobežotu informācijas daudzumu neaptveramajā pasaules bezgalībā. Varbūt uzzinātais satrieks, tomēr mums ir labā ziņa. Šajās aizraujošajās prāta spēlēs var iemācīties, kā likt smadzeņu šūnām darboties sev vēlamākā virzienā un paplašināt to robežas," vēsta "National Geographic" pārstāvji.

Pareizās atbildes:

1. Kas aizņem vismazāk laika?

Nosūtīt 168 miljonus e-pasta vēstuļu.

2. Cik liela ir varbūtība, ka esat sieviete, ja ārpus darba runājat pa telefonu vairāk nekā stundu?

70%.

3. Kura dzimuma smadzenes darbojas ātrāk?

Sievietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!