Foto: Publicitātes foto
Šogad Lielākais Baltijas un ziemeļvalstu iekštelpu festivāls "Tallinas Mūzikas nedēļa" (TMN) norisināsies trīs dienas no 27. līdz 29. martam un to laikā būs iespējams dzirdēt 227 mākslinieku uzstāšanos no 20 valstīm. Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Positivus Music" piedāvāja iespēju piedalīties konkursā un redzēt koncertus bez maksas.

Šogad festivālā piedalīsies 149 igauņu un 78 starptautiski mākslinieki, tostarp 19 Somijas, 11 Latvijas un Lietuvas, 7 Krievijas, 4 Baltkrievijas un Dānijas un 3 Apvienotās Karalistes un Islandes pārstāvji.

Šī gada gaidītāko starptautisko mākslinieku sarakstu papildina atzītais britu retrofutūristiskais duets "Public Service Broadcasting", kas savā elektroinstrumentālajā daiļradē ievij vecu propagandas filmu elementus; pievilcīgi mistiskie BRNS no Beļģijas, jaunie 80. gadu vācu sintī mūziķi "Ballet School", kā arī daudzsološais postroka trio "Everything is Made in China" no Krievijas.

Turpinot iesākto tradīciju, "TMN City Stage" skatuves programma arī šogad ievērps Tallinu mūzikas skaņās, papildus piedāvājot arī bezmaksas dienas un pēcpusdienas koncertus pilsētas grāmatnīcās, lielveikalos, kafejnīcās, galerijās, ierakstu veikalos un citās negaidītās vietās ar labu atmosfēru.

2013. gadā festivāla aktivitātēs piedalījās ap 17 000 mūzikas cienītāju. Pakāpeniski pieaugot festivāla lomai vienkopus pulcēt reģiona jaunākos mūziķus un cienītājus, festivāls šogad sagaida arvien vairāk atbalstītāju no kaimiņvalstīm un visas Eiropas.

Festivāla trīs dienu biļete nopērkama “Biļešu serviss” kasēs un maksā 45,01 eiro.

Uzvarētāji: Klavs (epasts: klavsze***@gmail.com) un Irēna (epasts: rig***@tvnet.lv). Uzvarētāji katrs iegūst caurlaides uz visiem TMN pasākumiem.

Pareizās atbildes:

1. Kuru gadu notiek lielākais Baltijas un ziemeļvalstu iekštelpu festivāls "Tallinas Mūzikas nedēļa"?

sesto;

2. Kurā vietā festivāla laikā šogad notiks "Positivus" un "I Love You Records" rīkotais "showcase"?

Kino Sōprus.

3. Cik mākslinieki no Latvijas uzstāsies TMN "Positivus" festivāla un "I Love You Records" rīkotajā "showcase"?

2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!