Šogad Latvijas mūzikas producentu apvienība (LaMPA) balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā pasniegs Aldim Ermanbrikam, kurš pagājušā gadsimta 60., 70. un 80.gados izglītojis Latvijas iedzīvotājus, veidojot raidījumus par mūziku, un pēc paša iniciatīvas bagātinājis radio fonotēku ar ārvalstu mūziķu ierakstiem.
LaMPA direktors Ojārs Uztics informēja, ka ilgus gadus Ermanbriks strādājis firmas "Melodija" Rīgas skaņuplašu fabrikā, bet kopš 1992.gada viņš vada Rīgas skaņu ierakstu studiju.

Ermanbriks studējis žurnālistiku Latvijas Universitātē un kā otru specialitāti apguvis mūziku Latvijas Valsts konservatorijā. No 1958.gada spēlējis saksofonu studentu estrādes jeb svinga orķestrī, kuru vadīja Imants Kokars. Paralēli spēlējis Skolotāju nama deju kapelā ar dziedātāju Bruno Oju, kurš vēlāk kļuva pazīstams kā aktieris.

No 1964.gada līdz 1971.gadam Ermanbriks bijis Latvijas Radio Mūzikas redakcijas redaktors. Papildus pamatdarbam Ermanbriks, izmantojot privātos sakarus, meklējis plates ar ierakstiem, kuru radio fonotēkā nav, un pārrakstījis tos lentās, kas turpmākajos gados daudz skanējuši dažādos raidījumos un koncertos. Oficiālu šādu ierakstu ieguves veidu tolaik nebija, un šis skaitījās nelegāls un pat nosodāms. Veidojis vairākus raidījumus, bet pats vadījis "Varavīksni", kur atskaņojis jaunu ārzemju un pašmāju mūziku.


1971.gadā viņš uzaicināts ar "Varavīksni" pārcelties no radio uz televīziju, kur "Varavīksne" kļuva par vienīgo regulāro raidījumu par mūziku, kur, paša Ermanbrika komentēti, tika rādīti klipi, mūziķi studijā sniedza intervijas un uzstājās, bet skatītāji ikreiz balsoja par savu tīkamāko dziesmu, kas tika atkārtota nākamajā raidījumā. Joprojām bez iespējām iegūt ārzemju mūziķu klipus legāli, Ermanbriks tos meklēja visos iespējamos ceļos. Faktiski Ermanbriks kļuva par pirmo populārās mūzikas žurnālistu Latvijā, kurš pēc paša iniciatīvas un, nemitīgi priekšniecības brīdināts par visatļautību, iepazīstināja cilvēkus ar visdažādākajiem populārās mūzikas virzieniem.

Septiņdesmitajos gados paralēli televīzijas mūzikas redaktora darbam Ermanbriks vēl arī muzicēja - viņš vadīja ansambli "Selga", kur spēlēja saksofonu duetā ar Raimondu Raubiško, ģitāru spēlēja Zigmunds Lorencs, bet dziedāja Andrejs Lihtenbergs.

Kopš septiņdesmito gadu sākuma Ermanbrika darbs saistījās arī ar Rīgas skaņu ierakstu studiju, kas tolaik bija Vissavienības firmas "Melodija" pakļautībā. Viņš kļuva par Rīgas skaņu ierakstu studijas direktoru un izdeva akadēmiskās un tautas mūzikas albumus.

Kā viens no retajiem lībiešiem Ermanbriks ir arī Līvu savienības valdes priekšsēdētājs un cenšas saglabāt vēl saglabājamo šīs izzūdošās kultūras mantojumu.

Jau ziņots, ka "Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva 2008" šogad tiks pasniegta 14 nominācijās.

Vislielākā konkurence šogad solās būt nominācijā "Labākais "pop" albums", kurā par uzvaru sacentīsies grupa "Cosmos" ar albumu "Turbulence", Igo ar albumu "Spēle", Intars Busulis ar albumu "Kino", Linda Leen ar albumu "Chameleon" un "Prāta vētra" ar albumu "Tur kaut kam ir jābūt".

Arī nominācijā "Labākais roka albums" pretendentu netrūkst - šajā nominācijā par balvu sacentīsies grupa "Detlef Zoo" ar albumu "If it makes us happy", Dons ar albumu "Lelle", grupa "Ēnas" ar albumu "Ēnas", grupa "Leģions" ar albumu "Nekad nesaki nekad" un grupa "Z-Scars" ar albumu "Tieši sirdī".

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva tiks pasniegta jau 13.reizi, un to tiešraidē no Latvijas Nacionālās operas pārraidīs "TV3".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!