Foto: LETA

Šogad 6. aprīlī ir tieši 100 dienas, cik atlicis gaidīt līdz "Positivus" festivāla sākumam. Tāpēc festivāla rīkotājs Ģirts Majors šajā dienā sociālajā tīklā "Twitter" rīkoja jautājumu un atbilžu sesiju, vismaz daļai festivāla fanu un apmeklētāju sniedzot ieskatu "Positivus" tapšanas aizkulisēs. Jautājumus vienas stundas garumā varēja uzdot, izmantojot tēmturi #AskPositivus.

Protams, lielākā daļa @Positivus sekotāju jautājumi bija par šā gada muzikālo programmu, interesējoties gan par mūžveco ideju – "U2" uzstāšanās Latvijā, gan par citiem saviem muzikālajiem favorītiem. Starp biežāk minētajiem bija gan grupa "Coldplay", gan jau pieminētie "U2". Tāpat festivāla apmeklētāji taujā gan pēc "Radiohead", gan "Arcade Fire" vai "Arctic Monkeys", kas ik gadu figurē "Positivus" fanu vēlmju sarakstos. Tāpat jautāts pēc mazāk zināmām grupām vai "Positivus" repertuāram un noskaņai mazāk piemērotiem mūziķiem kā Kriss Brauns vai DJ Kygo.

Jautājumu un atbilžu sesijā Ģirts Majors arī atklāj, ka vēl līdz festivālam tiks atklāti divi "lielie vārdi" un vairāki "spoži jaunie vārdi", piebilstot, kas kuram šķiet liels. Festivāla mākslinieku saraksts tiks papildināts jau šomēness.

Tāpat festivāla rīkotājs sola arī desmitgades pārsteigumus, kas, gan tiks izziņoti iepriekš, gan arī pārsteigs festivāla apmeklētājus uz vietas.

Tāpat daļa jautājumu veltīti festivāla organizācijai – svaiga ūdens pieejamībai, ēdināšanas zonu daudzveidībai, biļešu cenām, mākslinieku honorāriem un tam, cik daudz naudas līdzekļu tiek apgrozīti Salacgrīvā festivāla laikā.

Tāpat festivāla fani interesējas par kādreiz populārajiem "Positivus" pre-party pasākumiem. Tomēr Ģirts Majors atbild, ka, lai gan par to tiek daudz domāts, šobrīd visi spēki aiziet festivālam.

Uz jautājumu, kāpēc šogad pieaugušas biļešu cenas, festivāla rīkotājs skaidro, ka desmitgades jubilejā grupu honorāriem tiek tērēts uz pusi vairāk nekā iepriekš, kas izskaidro cenu kāpumu.

Jau ziņots, ka "Positivus" festivāls šogad notiks no 15. līdz 17. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!