Foto: Publicitātes foto

Lāčplēša dienā – 11. novembrī Rīgā notiks leģendārās grupas "Čikāgas piecīši" solista Alberta Legzdiņa, komponistes, "Emmy" balvas laureātes Lolitas Ritmanes un Andra Ritmaņa komponētā mūzikla "Eslingena" jauniestudējuma pirmizrāde.

Muzikālā dziesmu spēle, kā to sauc paši tās autori, vēsta par mīlestību un ikdienu kādreiz lielākajā latviešu bēgļu nometnē, kas pēc 2. Pasaules kara darbojās Vācijas mazpilsētā Eslingenā. “Es biju viens no šīs bēgļu nometnes iemītniekiem, tādēļ iestudējumā ir arī daudz autobigrāfisku momentu”, stāsta darba līdzautors Alberts Legzdiņš.

Pirmo reizi Latvijas skatītājiem šī dziesmu spēle tika rādīta pirms 10 gadiem – toreiz – trimdas latviešu izpildījumā, bet šoreiz top darba jauniestudējums, kurā redzēsim pašmāju māksliniekus – Indru Burkovsku, Rasmu Garni, Raimondu Vazdiku, Valdi Lūriņu, Juri Kalniņu, Mārtiņu Vilsonu, Arti Bētiņu, Olafu Bergmani, Madaru Zvaguli, Juri Frinbergu, Zigurdu Neimani un citus Latvijas teātru aktierus un dziedātājus.

Izrādēs piedalīsies arī Aijas Kukules vadītais koris “Omnes”, bet galvenajās lomās būs redzami Juris Jope, Paula Dukure, Ance Muižniece un Ginta Krievkalna. Jāatzīmē, ka Rīgas izrādē 11. novembrī kā īpašais viesis uz skatuves kāps Latvijas populārākais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

Iestudējuma režisors ir Jānis Mūrnieks, vokālā pedagoģe Madara Celma, bet horeogrāfe Liene Stepena.

Izrādes notiks – 11. novembrī Rīgā, 13. novembrī Ventspilī, 14. novembrī Liepājā, 15. novembrī Valmierā, bet 16. novembrī – Jēkabpilī. Biļetes ir pieejamas visās “Biļešu paradīzes” kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!