Foto: Publicitātes foto
Pēc aizvadītas debijas 2014. gada vasarā, viens no Latvijas vērienīgākajiem bezmaksas lielkoncertiem “Fono Cēsis” šā gada 24. un 25. jūlijā Cēsu pils parkā pulcēs pazīstamas pašmāju grupas un dīdžejus, piesakot sevi kā jaunu tradīciju vasaras pasākumu kalendārā, vēsta pasākuma organizatori.

Koncerts sāksies piektdien, 24. jūlijā, kad plkst. 19:00 to atklās grupa "Momend". Starp pirmās dienas māksliniekiem ir izziņoti "Skyforger", "Pienvedēja piedzīvojumi", "Laime pilnīga", kā arī dīdžejs Egons Reiters.

Sestdien, sākot no plkst. 16:00, uz "Fono Cēsis" skatuves uzstāsies grupas "Pērkons", "Roberts Gobziņš un Resnie putni", "Aurora", "Oranžās brīvdienas", (Dzelzs vilka) "Jauno Jāņu Orķestris", "All Day Long", "Četri" un "Doni Tondo" - svaigi dibinātais instrumentālā roka trio, kas tieši šajā dienā aizvadīs savu debijas koncertu.

Līdz agram rītam par noslēguma dejām sestdien gādās dīdžejs Toms Grēviņš. Tāpat abu dienu garumā par nerimstošu ballīti starp grupām gādās DJ zāle, stāsta koncerta rīkotāji.

Jau ziņots, ka "Fono Cēsis" mērķis ir kļūt par jaunu vasaras tradīciju, aizvietojot to "tukšumu", ko atstāja kādreizējais festivāls "Fonofest". Organizators Lauris Sildniks par koncertu stāsta: "Pēc "Fonofest" atcelšanas bija skaidrs, ka būs grūti nosēdēt mierā. Radās doma par lielkoncertu, kas norisinās Cēsu svētku laikā. Aizvadītajā gadā, sadarbībā ar Cēsu domi, sev pierādījām, ka šis koncepts var būt gana grandiozs, tāpēc ar nepacietību jau domājam par šo un nākamajiem gadiem."

Ballīte paralēli norisināsies arī "Fonokluba" telpās, kur par muzikālo noformējumu pirmajā dienā gādās DJ Artis Volfs, bet otrajā - apvienību "Two", ko veido "Funky Breakout" dīdžeji DUB:Ra un PM2TheAM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!