Foto: Publicitātes foto

27. septembrī ar koncertu Siguldā "Astro'n'out" atklās savu Latvijas koncertturneju "Astro' Electro' Acoustic". Tās ietvaros 4. oktobrī grupa koncertēs Ventspilī, mūzikas namā "Jūras vārti", 5.oktobrī Liepājā, Rožu zālē, 11. oktobrī Jēkabpilī - "Krustpils kultūras namā", 1. novembrī Gulbenes Kultūras namā, 2. novembrī Cēsīs, "Vidzemes koncertzālē". Turneja noslēgsies 7. novembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas "Ziedoņa zālē".

Īsi pirms koncertturnejas sākuma grupas pārstāvji faniem atklāj 20 iepriekš neatklātus faktus par grupas darbību un dalībniekiem.

'Tā daļa Rīgas'

Grupas "Astro'n'out" populārākā dziesma "Tā daļa Rīgas" tika sarakstīta jauniešu organizācijas "Avantis" (turpmāk arī grupas izdevējkompānijas) rīkotam konkursam "Uztaisi sava rajona vizītkarti". Māra ar dziesmu ieguva pirmo vietu un velosipēdu. "Zelta" velosipēds pēc diviem mēnešiem tika nozagts, tiesa Rīgas pašā centrā, nevis apdziedātajā "Maskačkā".

Pirmais gads

Pirmo pastāvēšanas gadu grupā spēlēja tikai divas meitenes ar ģitārām un bundzinieks.

Bundzinieks

"Astro'n'out" bundzinieks Mārtiņš Miļevskis grupā saukts par Marčiku ceturtajā klasē (1994.gads) ir bijis Laimas šokolādes Miks reklāmas seja un kopā ar Niku Matvejevu arī iedziedājis reklāmas džingla slaveno melodiju ""Miks" tikai "Miks" – visiem bērniem garšo "Miks"…".

Nosaukums

"Astro'n'out" nosaukums radies iedvesmojoties no grupas "Radiohead" albuma dizaina, kurā attēlots stilizēts astronauts. Salikums ar "OUT" beigās savukārt radies pateicoties seriāla "The X-files" sauklim "The truth is OUT there" / "Patiesība ir tur ārā".

Koncertturneja Ķīnā

2008. gadā "Astro'n'out" ir bijuši koncertturnejā Ķīnā. Ņemot vērā politisko situāciju Ķīnā, dziesmu repertuārs bija jāsaskaņo un atkāpes nebija pieļaujamas.

DJ Rudd

Grupas jaunā muzikālā materiāla producents DJ Rudd ir arī kādreizējais grupas "Astro'n'out" dalībnieks, kas 2006. gadā grupā spēlēja taustiņinstrumentus.

Latvijas koncertturneja

Katrā Astro'n'out "Astro' Electro Acoustic" turnejas koncertā tiks izmantoti seši sintezatori un astoņas ģitāras.

'Panika'

Dziesma "Panika" tika sarakstīta mūziķa Goran Gora dzejai brīdī, kad viņš pats latviski vēl nespēlēja.

Sociālie tīkli

Marčiks nav nevienā no sociālajiem tīkliem, savukārt basists Toms ir tik liels "Instagram" nemīlētājs, ka vairums bilžu tiek uzņemtas, kad viņa nav klāt.

Albums 'Lauvas'

Albuma "Lauvas" sadarbība ar DJ Rudd iesākās ar dziesmu "Es krītu Madarās", kura pēc septiņām aranžijas versijām, tomēr tā arī neiekļuva albumā, toties bija iesākusi lielisku sadarbību.

Bērni

Grupas dalībniekiem viena gada laikā no 2013. gada vasaras līdz 2014. gada vasarai piedzimuši četri bērni. Visas meitenes.

Gaidības

"Galleria Rīga" pazemes autostāvvietā grupas 10 gadu jubilejas koncertā grupas soliste Māra bija jau piektajā gaidību mēnesī, vairumam gan to vēl nenojaušot.

'Akvārijs'

Dziesma "Akvārijs" ir sacerēta netradicionālā ģitāras skaņojumā, kuru spēlējot nereti saplīst trešā ģitāras stīga no tai nepiemērota nospriegojuma.

Skandalozais vokālais pedagogs

Māra vokāli trenējas pie "skandalozā" vokālā pedagoga Kramiņa.

Pirmais koncerts

Grupas pirmais koncerts tika spēlēts klubā "Saksofons" Māras un grupas pirmā bundzinieka Riharda vecajiem klasesbiedriem, kur grupa paši samaksāja 30 latus par iespēju spēlēt.

Modeļa kājas

Grupas ģitāristam Jurim Kalnišam jeb Jurčikam ir modeļa cienīgas kājas - tik garas, ka nekad neder stilistu piemeklētas bikses.

'Apaļa pasaule'

Dziesma "Apaļa pasaule" ir vienīgā "Astro'n'out" dziesma, kuru nav komponējuši paši "Astro'n'out". Mārai šī dziesma bija iekritusi sirdī no universitātes ballītēm un paziņa un dziesmas mūzikas autore Evija Morse-Buch, pēc vairākiem gadiem šo atcerējusies, piedāvāja grupai to dziedāt. Dziesma tika apgūta caur "Skype" sesiju, jo Evija tagad dzīvo ASV.

Īpaša dziesma

Grupas pirmā radio ēterā atskaņotā dziesma bija absolūts avangarda skaņdarbs, kurā dziesma "Tumša nakte, zaļa zāle" tika savienota ar "We wish you a merry Christmas". To savā radio programmā ar komplimentiem vienu reizi atskaņoja muzikoloģe Daiga Mazvērsīte. Nevienā albumā tā nav iekļauta, jo vēlāk neizturēja pašas grupas kritiku.

'Kārtējā dziesma par lidošanu'

Grupas aizsākumos Māra paziņoja, ka nekad nerakstīs "kārtējo dziesmu par lidošanu". Un, paradoksāli, drīz pēc tam tika saņemts uzaicinājums no Latvijas Gaisa Satiksmes direkcijas, sarakstīt viņiem dziesmu. Pēc principa "Nekad, nesaki nekad" – tiek sarakstīta "Gravitātei, nē!"

Mazā Ronja

Grupas radošajā nometnē, gatavojot jauno koncertprogrammu "Astro' Electro Acoustic", šovasar divarpus mēnešu vecumā piedalījās arī Māras meita Ronja. Tētis – Goran Gora piedalījās radošajā nometnē kā aukle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!