Foto: LETA
21. jūlijā plkst. 18.00 Rīgas Domā izskanēs unikāls kopdziedāšanas koncerts, kura laikā 450 dziedātāji no visas pasaules un solisti izpildīs Jozefa Haidna oratoriju "Pasaules radīšana", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Starptautiski kopdziedāšanas koncerti pēdējos gados iemanto arvien pieaugošu popularitāti dziedātāju vidū daudzās pasaules valstīs. Tie dod iespēju gan atsevišķiem dziedātājiem, gan draugu grupām satikties ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem no citām valstīm un kopā muzicēt skaistākajās pasaules koncertzālēs un baznīcās kopā ar labi sagatavotiem vietējiem koriem un profesionāliem mūziķiem.
Vairāku mēnešu garumā dziedātāji individuāli vai nelielās grupās ir apguvuši nošu materiālu, bet tagad visi kopā pirmo reizi satiekas Rīgā. Lielā pasaules kora pamatu šajā uzvedumā nodrošinās Latvijas kori "Maska", "Jasmīnas koris" un "Vēja balss". Kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, solistiem Ivonnu Sobotku (soprāns), Ilkeru Ardžajireku (tenors) un Saimonu Robinsonu (bass) šveiciešu diriģenta Nikolasa Finka vadībā šajās dienās Rīgā notiek intensīvs kopmēģinājumu darbs, lai sagatavotu unikālo Haidna oratorijas uzvedumu.

Pēdējos gados dažādi kopdziedāšanas koncerti izskanējuši Berlīnes Filharmonijā, Minhenē, Leipcigā, Hamburgā, kā arī citu valstu koncertzālēs, piemēram, Budapeštas Nacionālajā koncertzālē 2014. gadā un Vīnes Koncertnamā 2016. gadā.

Koncerts notiek Nāciju "Grand Prix Rīga 2017" un 3. Eiropas koru olimpiādes pasākumu ietvaros, kuru laikā Rīgā pulcējas vairāk nekā 10 000 dalībnieku no Eiropas un visas pasaules.

Pilna Nāciju "Grand Prix Rīga 2017" un 3. Eiropas koru olimpiādes programma atrodama mājaslapā, kā arī Vērmanes dārzā un pie Rīgas Kongresu nama esošajos informācijas centros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!