Foto: EPA/LETA

Austrāliešu smagā roka grupas AC/DC bundzinieks Fils Rads, kuram izvirzīta apsūdzība par nāves draudu izteikšanu un narkotiku glabāšanu, vēlas atgūt savu reputāciju un vietu grupā.

Rads spēlēja AC/DC jaunākajā albumā "Rock or Bust", kas uzreiz pēc iznākšanas ierindojās Austrālijas mūzikas topa pirmajā vietā. Taču tiesvedības dēļ viņš nav varējis piedalīties ieraksta reklāmas pasākumos ar pārējiem grupas biedriem.

"Es atgriezīšos AC/DC, un man vienalga, ka kādam tas nepatiks," viņš teica. "Es vēlos atgūt savu darbu un reputāciju."

Kā jau ziņots, 60 gadus vecajam Radam sākotnēji bija uzrādīta apsūdzība slepkavības plānošanā, kas vēlāk pierādījumu trūkuma dēļ tika dzēsta. Viņš noliedz vainu visos izvirzītajos apsūdzības punktos.

AC/DC dalībnieki Braiens Džonsons un Malkolms Jangs nesenā intervijā pieļāva, ka varētu nolīgt jaunu bundzinieku. "Viņam ir jātiek ar sevi galā," uzskata Jangs. "Šobrīd tas ir ar jautājuma zīmi. Ja mēs koncertēsim, mums būs bundzinieks, teiksim tā."

Austrālijā dzimušais Rads pievienojās leģendārajai rokgrupai 1975.gadā, bet pēc astoņiem gadiem no tās aizgāja. Bundzinieks atgriezās grupā 1994.gadā.
Brāļi Malkolms un Anguss Jangi nodibināja grupu 1973.gadā neilgi pēc pārcelšanās uz Austrāliju no dzimtās Skotijas.

Līdz šim pārdoti vairāk nekā 200 miljoni AC/DC albumu.
Patlaban AC/DC sastāvā ir Anguss Jangs, Klifs Viljamss, Braiens Džonsons un Janga brāļadēls Stīvijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!