Foto: LETA

"Pašlaik neko vēl nespēju pateikt. Viņš bija tik spēcīgs, un bija tik iedvesmojoši ar viņu strādāt..." par mūžībā aizgājušo mūziķi Aivaru Brīzi sarunā ar portālu "Delfi" stāsta viņa laikabiedrs un kolēģis Tomass Kleins.

Savukārt Aivara Brīzes dzīvesbiedre, žurnāliste Elita Veidemane "Delfi Kultūrai" sacīja, ka nespēj noticēt tam, ka viņas mīļotais cilvēks ir aizgājis mūžībā.

"Viņa pēdējie vārdi, ko dzirdēju aizvakar, bija: "Gaidi mani mājās!"," sacīja Veidemane un piebilda, ka Brīze jokojis, ka visvairāk mājās viņu noteikti gaida suns Bruno.

Veidemane pastāstīja, ka Brīze miris slimnīcā Polijā – viņš braucis no Austrijas, kur saaukstējies, saaukstēšanās radījusi komplikācijas un mūziķis, visticamāk, miris no plaušu karsoņa.

Brīze dzimis 1961. gada 25. decembrī Liepājā. Kopš mūziķa karjeras sākuma 1979. gadā viņš dziedājis vairākās latviešu rokgrupās, piemēram, "Neptūns" un "Leģions", kā arī bijis viens no leģendārās grupas "Līvi" dalībniekiem. Viņš garās karjeras laikā ir gan spēlējis ģitāru, gan taustiņinstrumentus, gan bijis grupas vokālists.

Pēdējos gados paralēli dažādām muzikālajām aktivitātēm Aivars Brīze strādāja Jūrmalā sociālās integrācijas centrā, mācot cilvēkiem ar īpašām vajadzībām sapratni par mūziku un dziedāšanu.

Brīzes dzīvesbiedre bija žurnāliste Elita Veidmane, ar kuru leģendārais mūziķis arī ierakstījis divas dziesmas "Nesaki nevienam" un "Apsoli vēlreiz neko".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!