Foto: Reuters/Scanpix
Aizvadītajā nedēļas nogalē Losandželosā pasniegtas Amerikas mūzikas balvas (American Music Awards), kurā visvaivairāk balvu tika dalītas starp jauno amerikāņu country mūzikas izpildītāju Teilori Sviftu un britu dziedātāju Adeli.

Svifta saņēmusi balvu galvenajā kategorijā Gada labākais mākslinieks, kā arī par labāko country mūzikas albumu. Uz titulu Gada mākslinieks pretendēja arī Adele, Lady Gaga, Keitija Perija un reperis Lil Wayne.

Savukārt britu dziedātāja Adele saņēma Amerikas mūzikas balvas kategorijās Labākā pop un rokmūzikas dziedātāja, Labākais pop un rokmūzikas albums par "21", kā arī kategorijā "Favorite Adult Contemporary Artist".

Par populārāko vīriešu kārtas izpildītāju atzīts dziedātājs Bruno Marss, bet debiju vidū par labāko atzīta poproka grupa "Hot Chelle Rae" no Nešvilas. Kategorijā Labākā poproka grupa vai duets balvu saņēmusi grupa "Maroon 5".

Par labākajiem soul/r'n'b mūzikā 2011. gadā atzīti mūziķi Ushers un Bejonsē. Savukārt par labāko soul/r'n'b albumu atzīts Rianas "Loud".

Aktrise un dziedātāja Dženifera Lopesa apbalvota kā labākā Latin mūzikas izpildītāja, bet grupa "Foo Fighters" tikusi pie balvas kategorijā Labākā alternatīvās mūzikas grupa.

Pie īpašas balvas tika arī dziedātāja Keitija Perija, kuras pieci jaunākā albuma "Teenage Dream" singli pabijuši Amerikas pirktāko singlu topa pirmajā vietā.

Amerikas mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijas šovs norisinājās 20. novembra vakarā Losandželosas Nokia teātrī. Pasākumā uzstājās tādi populārās mūzikas izpildītāji kā Džastins Bībers, Kriss Brauns, Enrike Iglesiass, Dženifera Lopesa, "Maroon 5", Keitija Perija, Merija Dži Blaidža un citi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!