Foto: Publicitātes foto

Katru gadu Starptautiskais Pianisma forums nominē spožākos un panākumiem bagātākos izpildītājus Vācijas Pianisma balvai. Nominantu vidū šogad bija arī izcilais latviešu pianists Andrejs Osokins, kurš ieguva Vācijas Pianisma publikas simpātiju balvu, portālu "Delfi" informē Osokina preses pārstāvji.

Aprīļa vidū deviņi nominētie pianisti tikās slavenajā Frankfurtes operas namā (Alte Oper Frankfurt), lai apburtu klausītājus ar savu spēli.

Tie bija - slavenais franču pianists Fransuā Dumonds, Aleksandrs Lubjancevs, kuru Latvijas klausītāji jau iepazinuši Liepājas Pianisma zvaigžņu festivālā 2013, neskaitāmu konkursu laureāte Maria Maco, ASV pianisma zvaigzne Endrjū Taisons, viena no spilgtākajām šībrīža itāļu pianisma pārstāvēm - Irēne Veneciāno, korejiešu virtuozs Jekvons Sunvo, gruzīnu pianists Georgijs Tčaidze, kurš ir slavenā Honens konkursa Kanādā laureāts, Maskavas Filharmonijas solists Aleksandrs Jakovļevs un mūsu Andrejs Osokins.

Andrejs Osokins iekaroja izsmalcināto Vācijas klausītāju sirdis ar ārkārtīgi plašu un daudzveidīgu klasiskās mūzikas programmu - viņa repertuārā bija gan Baha, Haidna, Bēthovena, Šūmaņa un Vāgnera, gan arī Lista, Ravēla un Prokofjeva klaviermūzikas šedevri. Balvu pasniegšanas vakara kulminācija bija Osokina izpildītais Ludviga van Bēthovena 4.klavierkoncerts, kam sekoja vētrainas klausītāju ovācijas.

Publikas balsojums bija viennozīmīgs un balva tika piešķirta Latvijas pianisma pārstāvim, savukārt žūrijas balvu saņēma korejiešu pianists Jekvons Sunvo par virtuozu Friderika Šopēna 2.klavierkoncerta atskaņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!