Foto: Publicitātes foto

18. februārī pulksten 15.00 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks koncerts "Andrejs Osokins un māsas Balanas", kurā pirmo reizi Latvijā kopā kā trio muzicēs stīgu virtuozes Kristīne un Margarita Balanas un pianists Andrejs Osokins, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Andrejs Osokins jau iepriekš muzicējis kopā ar vijolnieci Kristīni Balanas duetā "Duo LV", kas kopš 2009. gada ieguvis skatītāju atzinību un augstu kritikas novērtējumu Latvijā un Lielbritānijā. Šoreiz Andrejan Osokinam un Kristīnei Balanas pievienosies izcilā čelliste Margarita Balanas, daudzu starptautisku konkursu laureāte, kura aktīvi koncertē kā soliste koncertzālēs Eiropā, ASV, Austrālijā un Ķīnā.

Koncertā kultūras pilī "Ziemeļblāzma" būs dzirdami skaņdarbi Andreja Osokina solo izpildījumā, pianista duets ar Kristīni Balanas un trio, kurā apvienosies visi trīs talantīgie mūziķi. Ikdienā visi mūziķi koncertē uz prestižāko koncertzāļu skatuvēm visā pasaulē, un Latvijā dzirdami reti. Īpašs koncerta notikums būs abu māsu duets, kas Latvijā skanēs pirmo reizi. Koncerta programmā būs dzirdami Friderika Šopēna, Ludviga van Bēthovena, Dmitrija Šostakoviča, Jāzepa Vītola, Pētera Vaska un citu komponistu skaņdarbi.

Kristīne Balanas saka: "Ar izcilo pianistu Andreju mēs jau ieskandinājām Latvijas koncertzāles pagājušajā sezonā. Ar nepacietību gaidu mūsu kopīgo trio koncertu, kur piedalīsies arī mana māsa Margarita. Šī būs mūsu pirmā kopīgā uzstāšanās Latvijā, par ko man ir ļoti liels prieks!" Savukārt Andrejs Osokins atzīst: "Spēlēt ar masām vienmēr ir liela bauda, jo viņas apbur ne tikai ar nevainojamu muzikalitāti un stilu, bet arī ar milzu temperamentu un aizrautību".

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs, internetā un kultūras pils "Ziemeļblāzma" informācijas centra kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!