Foto: LETA

Latviešu diriģents Andris Nelsons un mūzikas izdevniecība "Deutsche Grammophon" paziņoja par ekskluzīvas partnerības veidošanu, liecina informācija diriģenta mājaslapā.

Sadarbībā ar Nelsonu "Deutsche Grammophon" veidos trīs vērienīgus mūzikas ierakstu projektus.

Bostonas Simfoniskais orķestris Nelsona vadībā turpinās savu "Grammy" ieguvušo Dmitrija Šostakoviča mūzikas ierakstu ciklu, ieskaņojot visas komponista simfonijas, kā arī Šostakoviča operu "Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta".

Diskusijas notiek arī par sadarbību ar Nelsona vadīto Leipcigas "Gewandhaus" orķestri, kas jaunā gaismā varētu parādīt Antona Bruknera simfonijas.

Paredzēts arī, ka Nelsons kopā ar Vīnes filharmoniķiem laika periodā līdz 2019.gadam ierakstīs visas Ludviga van Bēthovena simfonijas.

Nelsons uzsver, ka sadarbība ar izdevniecību "Deutsche Grammophon" viņu iepriekš ļoti apmierinājusi, tādēļ viņš ir gandarīts par iespēju turpināt ierakstus šī izdevniecības paspārnē.

"Es ļoti priecājos kļūt par būtisku "Deutsche Grammophon" partneri. Izdevniecības nodošanās mūsu Šostakoviča ciklam Bostonā un tradīcijas, kompetence un izcilība, kuru viņi īsteno katrā ierakstā, man ir bijusi ļoti svarīga. Ar nepacietību gaidu kļūšanu par "Deutsche Grammophon" partneri, kad varēšu sveikt viņus savā muzikālajā ģimenē, kurā ir divas neparastas mūzikas institūcijas - Bostonas Simfoniskais orķestris un Leipcigas "Gewandhaus" orķestris," norāda Nelsons.

Diriģents arī jūtas pagodināts, ka uzaicināts piedalīties Bēthovena mūzikas ierakstā kopā ar Vīnes filharmoniķiem. "Ģeniālo komponistu Šostakoviča, Bruknera un Bēthovena vērienīgie darbi būs manu nākamo ierakstu ar trim no pasaules labākajiem orķestriem kodols. Es nevarētu būt laimīgāks - tas ir gan sapnis, gan pagodinājums," uzsver Nelsons.

Jau ziņots, ka Nelsons februārī ASV saņēma prestižo mūzikas ierakstu balvu "Grammy" par viņa vadībā ierakstītu Bostonas Simfoniskā orķestra atskaņojumu. Balvu Nelsons saņēma par labāko orķestra sniegumu "Deutsche Grammophon" izdotajā Šostakoviča 10.simfonijas ierakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!