Foto: Katrīna Neiburga, Andris Eglītis
Ansamblis "Manta" 13. aprīlī laidīs klajā savu otro albumu "Karaliene Anna", pirms tam publicējot vēl vienu jaunu dziesmu "Bērni" no gaidāmā ieraksta. Līdz ar albuma izdošanu "Manta" izziņo arī koncertturneju, kuras laikā ansamblis uzstāsies septiņas dažādās Latvijas vietās, portālu "Delfi" informē ansambļa pārstāvji.

Kā vēsta mūziķi, albumā iekļautas deviņas dziesmas "tumšās noskaņās, krāsainos aranžējumos". Līdz šim no albuma publicētas dziesmas "EvaEva" un "Zīme". Dziesma Dziesma "Bērni" rakstīta Kristas Burānes filmai "Domāt skola".

"Karaliene Anna" ir dzīvs, analogs ieraksts, kas izpildīts šodienai unikālā tehnikā, rakstot un montējot uz lentām ar diviem divceliņu magnetofoniem. Rakstījis, ieraksta laikā miksējis un producējis Latvijas mūzikas veterāns Ingus Baušķenieks savā studijā "Bicycle Systems". Albums būs pieejams CD, lejuplādei un divās vinilplatēs. Albumu iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties: ansamblismanta.bandcamp.com

"Mantas" instrumentu klāstu šoreiz albumā papildina arī klavieres, ko uz trīs mēnešiem nometinājām Ingus Bauškenieka dzīvoklī – studijā. Albumā iekļautas arī trīs dziesmas, kas rakstītas projektam "Buržuāziskās filosofijas marasms", kā arī "Mantas" visu laiku garākā dziesma – deviņminūtīgais disko "Pārestības" un dziesmas "Halo" 8bitu versija, ko veidojis Edgars Mākens.

Koncertu sērija sāksies 20. aprīlī Rīgā, klubā "Nabaklab", tam sekos uzstāšanās 28. aprīlī – Kuldīgā, "Zabadakā", 19. maijā – Liepājā, "Fontaine Palace", 20. maijā – Ogres vēstures un mākslas muzejā, Muzeju nakts programmā, 16. jūnijā – Valmierā, "Tautas Harmonijas centrā", 17. jūnijā – Cēsīs, mākslas telpā "Mala" un 21. jūnijā – Babītē, Annas koku skolā, ceļojošā festivāla "Vadātājs" programmā.

Biļetes uz koncertiem Rīgā, Valmierā un Cēsīs iepriekšpārdošanā nopērkamas "Bezrindas.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!