Foto: Publicitātes foto
Ansamblis "NYX", kura sastāvā spēlē flautiste Anete Toča, vijolniece Tatjana Ostrovska un klavesīniste-pianiste Ieva Sarja, šogad svin savas pastāvēšanas piecgadi un aicina uz dzimšanas dienas koncertu, kas notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē 11. decembrī plkst. 16.00, portālu "Delfi" informē mūzikas akadēmijas pārstāvji.

Ansamblis ir plaši darbojies Latvijā un ārzemēs, tai skaitā piedalījies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) rīkotajos kamermūzikas koncertus un VSIA "Latvijas koncerti" atbalstītajos un inspirētajos sadarbības koncertos, vienmēr aktualizējot latviešu mūzikas specifiskos jaundarbus un aktualizējot pieejamo koncertrepertuāru.

Koncertā kopā ar ansambli piedalīsies orķestris "Sinfonia Concrtante", kas jau 15 gadus regulāri darbojas Latvijas koncerttelpā ar daudzveidīgām un inovatīvām autorprogrammām, piemēram, ciklu "Meistari un mācekļi", "Mazās simfonijas" u. c.

Koncerta programmā iekļauti J. S. Baha, K. F. E. Baha, A. Šnitkes, G. Pelēča un A. Vecumnieka darbi. Koncerta īpašais piedāvājums – Andra Vecumnieka veltījums trio mūziķēm – "Concerto Grosso Nyx" pirmatskaņojums, kas veidos tematisku arku ar Baha Piekto Brandenburgas koncertu. Diriģenti Andris Vecumnieks, Guntis Kuzma.

Jubilejas gadā kopumā tiks piedāvāti pieci koncerti ar orķestri, kuros ansambļa mākslinieces uzstāsies gan individuāli solo, gan ansamblī.

Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!