Foto: Publicitātes foto

Rudenī Rēzeknē un Rīgā notiks festivāla "Organismi" koncertuzvedums "Viens prāts ar otru" ar ērģelnieces Ivetas Apkalnas un mūziķa Renāra Kaupera piedalīšanos, informē Latgales vēstniecības "Gors" Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare.

Koncertuzveduma veidotāji pauda, ka pērnā gada festivālā tas "Viens prāts ar otru" lika gan smieties, gan raudāt, gan priecāties par sirsnīgo mūziķu un bērnu kopdarbu, tādēļ, pateicoties apmeklētāju atsaucībai un interesei, nolemts šogad vēlreiz ļaut piedzīvot šo "Organismu" satikšanos.

2. oktobrī pulksten 18 koncertuzvedums "Viens prāts ar otru" skanēs Rēzeknē, "Gora" Lielajā zālē, bet 3. oktobrī pirmo reizi kāds festivāla notikums būs piedzīvojams ārpus Rēzeknes – pulksten 18.30 koncertuzvedums Rīgā atklās jauno Rīgas Stradiņa universitātes aulas koncertsezonu.

Koncertuzveduma "Viens prāts ar otru" pamatā ir Kaupera dziesmas bērniem jaunos aranžējumos, kurus izpilda pats autors, Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas bērni un jaunieši, instrumentālā grupa Eināra Lipska vadībā un ērģelniece, festivāla "Organismi" mākslinieciskā vadītāja Apkalna.

Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Organismi" Rēzeknē pirmo reizi izskanēja 2015. gada oktobrī, divu gadu laikā parādot ērģeļu kā koncertinstrumenta dažādību un iespējas. Festivāla dzimšanas iemesls ir digitālo ērģeļu "Johannus Eclessia iegāde" 2014. gadā, rosinot koncertzāles komandu un festivāla māksliniecisko vadītāju Apkalnu, kuras dzimtā puse ir tieši Rēzekne, domāt par ērģeļmūzikas plašajām iespējām - ne tikai visdažādāko žanru un sastāvu mūzikas atskaņojumam, bet arī eksperimentiem, jaunu sadarbības formu un skanējuma meklējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!