Foto: Publicitātes attēls
Pieminot 25. gada dienu, kopš Latvijas tauta barikādēs nosargāja valsts neatkarību, 20. janvārī plkst. 19.00 Rīgas Domā norisināsies koncerts "Ar Domu par rītdienu", portālu "Delfi" informēja biedrības "Ascendum" pārstāvji.

Koncertā caur iemīļotiem Atmodas laika un mūsdienu skaņdarbiem tiks pieminēti 1991. gada barikāžu notikumi, kad Latvijas tauta ar ierobežotiem līdzekļiem, bet degsmi par brīvību un drosmi pretojās valsts neatkarības apdraudētājiem un nosargāja ideālus.

Rīgas Doms ir bijis barikāžu notikumu tiešs liecinieks un nozīmīgs pulcēšanās un palīdzības punkts barikāžu dalībniekiem. Koncertā Doma apmeklētājiem būs iespēja ne vien sajūtās atgriezties 25 gadus atpakaļ, bet caur iedvesmojošo programmu izjust to, kāpēc mēs ar šiem notikumiem lepojamies vēl šodien.

Koncerta muzikālās programmas autors ir producents Juris Vaivods, pasākuma režisors - Intars Rešetins. Dziedot gan Atmodas laika, gan mūsdienu populārās dziesmas, koncertā muzicēs Latvijā iemīļoti mākslinieki: Igo, Renārs Kaupers, Jānis Stībelis, Daumants Kalniņš, Aija Andrejeva, Goran Gora, Latvijas Radio koris, Elīna un Vestards Šimkus, un daudzi citi spilgti mūziķi.

"Veidojot koncertprogrammas stāstījumu, centāmies par izejas punktu ņemt mūsu tautas likteņlīnijas, kas savieno pagātni ar tagadni, kas ietekmējušas latviešu tautu, tās tālāko attīstību un virzību uz nākotni. Cienot savu vēsturi, mēs veidojam turpinājumu," ielūdzot uz koncertu, stāsta koncerta režijas autors Intars Rešetins.

Pasākums notiks zīmīgā laikā, kad noslēguma fāzē nonākusi arī projekta "Mans Doms" veidotās, barikāžu notikumiem veltītās, jaunā Rīgas Doma vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" izveide. Koncerta tematika un mākslinieciskie risinājumi caur vitrāžas simboliem vēstīs par mums tik nozīmīgajiem 1991. gada notikumiem, nododot pozitīvu un iedvesmojošu ziņu skatītājiem gan klātienē, gan Latvijas Televīzijas pārraidē, kas būs skatāma 20. janvārī plkst. 21.20.

Ieeja koncertā ir bez maksas, ierobežotā vietu skaita dēļ apmeklētāji aicināti ierasties savlaicīgi. Ieeja atvērta no plkst. 18.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!