Foto: LETA

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ar jauno festivālu "LNSO vasarnīca" vēlas paplašināt savu klausītāju loku, piesaistot arī jauniešu auditoriju, trešdien preses konferencē sacīja LNSO valdes locekle Inda Lūkina.

"LNSO vasarnīca" būs orķestra pirmais šāda veida pasākums. Tas no 21. līdz 23.augustam norisināsies koncertzālē "Cēsis". Festivālā piedalīsies pats LNSO, un festivāla laikā Andra Pogas, Baibas Skrides un Vestarda Šimkus lasījumā būs iespējams dzirdēt vairāku slavenu komponistu darbus.

Festivāla izskaņā klausītājiem tiks piedāvāta Riharda Vāgnera operas "Leongrīns" koncertversija.

Organizatori "LNSO vasarnīcu" iecerējuši kā festivālu visai ģimenei. Festivāla programmu bērniem veido komponista Riharda Zaļupes un režisores Paulas Pļavnieces veidotā kamerizrāde "Pasaka par Diegabiksi", kā arī muzikālu animācijas filmu seansi - studijas "Dauka" veidotās īsfilmas ar Imanta Kalniņa, Valta Pūces, Zigmara Liepiņa un citu komponistu mūziku.

Tāpat bērniem 22. augustā un 23. augustā visas dienas garumā tiks piedāvātas radošās un izglītojošās darbnīcas.

Savukārt jauniešus 23. augustā Cēsu "Fonoklubā" priecēs dziedātājs Goran Gora kopā ar LNSO stīgu kvartetu.

Tiem, kuri nevēlas doties uz vakara koncertiem ar savu automašīnu, ir iespēja iegādāties biļetes uz īpaši norīkotiem autobusiem visās festivāla dienās.

Biļetes uz festivālu "LNSO vasarnīca" iespējams iegādāties Lielās ģildes un "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā.

Kā ieskaņas pasākums "LNSO vasarnīcai" notika īpašs koncerts Liepā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!